Рус Укр
ГоловнаКиївські будніЖитлоСтолиця виділила кошти комунальному забудовнику на закупівлю житла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столиця виділила кошти комунальному забудовнику на закупівлю житла

Місто виділило кошти комунальному забудовнику на закупівлю житла, щоб забезпечити квадратними метрами киян, щоб забезпечити їх гідними житловими умовами та зменшити квартирну чергу.

Місто виділило кошти комунальному забудовнику на закупівлю житла, щоб забезпечити квадратними метрами киян, щоб забезпечити їх гідними житловими умовами та зменшити квартирну чергу.

Ще влітку депутати Київради затвердили Міську цільову програму забезпечення житлом громадян, які потребують покращення житлових умов на 2022-2024 роки. Програма передбачає фінансування будівництва 1628 квартир. Проект фінансуватимуться з державного та місцевого бюджетів, а також залучених коштів, пише "Вечірній Київ"

Першими в черзі на отримання житла від влади будуть мешканці столиці, які потребують квадратних метрів. А САМЕ: діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; кияни, чиє житло зруйноване чи пошкоджене; сім'ї учасників бойових дій в Україні; мешканці столиці, які перебувають на квартирному обліку; молодь; люди, які вимушено переїхали з інших регіонів України.

Влада пропрацює для людей із різних категорій шість заходів із різними механізмами фінансування. Забезпечення соціальним житлом. Цим механізмом зможуть скористатися люди, які потребують соціального захисту. Квадратні метри вони матимуть безкоштовно. Однак скористатися житлом вони зможуть лише у той час, поки їхній матеріальний стан не дозволяє їм самостійно орендувати житло на ринку або забезпечити себе житлом в інший спосіб. У рамках програми планується будівництво чи придбання 156 квартир. Забезпечення доступним житлом. Завдяки цьому механізму кияни зможуть придбати житло у свою приватну власність, але його вартість оплачується з бюджету: 30% вартості - для людей із загальної квартирної черги.

За такою схемою планується придбати або збудувати 80 квартир;

50% вартості – для учасників АТО/ООС чи їхніх сімей, які перебувають у квартирній черзі. За такою схемою планують придбати чи збудувати 73 квартири. Забезпечення тимчасового житла. Насамперед тимчасовим житлом забезпечать внутрішньо переміщених осіб. У рамках програми планується будівництво чи придбання 87 квартир. Забезпечення житлом через іпотеку Цей крок передбачає оплату з бюджету 30% або 50% вартості житла, яке переходить у приватну власність людини. Ті, хто вибере цей спосіб купівлі нерухомості, мають внести перший платіж у розмірі 1% вартості, а решта 69% або 49% — за рахунок коштів іпотеки.

Планується:

для людей із загальної квартирної черги за програмою 30/70 придбати або збудувати 60 квартир;

для учасників АТО/ООС чи їхніх сімей, які перебувають у квартирній черзі за програмою 50/50, придбати чи побудувати 60 квартир.

Завдяки фінансуванню з бюджету українська молодь, яка стоїть у черзі на квартиру, зможе купити житло за іпотечними кредитами (до 20 років). Планується допомогти придбати чи побудувати 900 квартир. Надання житла в оренду із викупом. Йдеться про надання житла людям, які перебувають у квартирній черзі, у довгострокову оренду (до 30 років) із викупом. Планують придбати або побудувати для подальшої оренди та продажу 212 квартир. 

 
Коментарі (0)