Рус Укр
ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024Суд задовольнив заяву "Київтеплоенерго" надати інформацію про собівартість газу
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Суд задовольнив заяву "Київтеплоенерго" надати інформацію про собівартість газу

Суд задовольнив заяву "Київтеплоенерго" про необхідність надання інформації від "Укргазвидобування" про собівартість газу та ціни продажу. Наступне судове засідання відбудеться 16 вересня 2021 року о 14.00.
КП "Київтеплоенерго" через суд вимагає укладання прямих договорів з АТ "Укргазвидобування" для закупівлі газу українського видобутку. Пресслужба компанії повідомила, що 2 вересня відбулося відповідне судове засідання за позовом КП "Київтеплоенерго" до компанії "Укргазвидобування".
 
Суд задовольнив заяву "Київтеплоенерго" про необхідність надання інформації від "Укргазвидобування" про собівартість газу та ціни продажу. Наступне судове засідання відбудеться 16 вересня 2021 року о 14.00.
 
"В умовах здорожчання газу для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) тарифи на тепло в Києві вже цієї осені можуть зрости майже на 40%. Єдиний вихід стримання тарифів — газ українського видобутку за справедливою ціною. Для цього необхідно забезпечити можливість теплопостачальникам укладати прямі угоди купівлі-продажу газу з АТ "Укргазвидобування", тобто без комерційних посередників", - наголосили у компанії.
 
13 травня 2021 року КП "Київтеплоенерго" офіційно звернулось до "Укргазвидобування" з пропозицією укласти прямі угоди. Однак, отримавши 24 травня від газовидобувної компанії відмову, комунальне підприємство звернулося до суду з відповідною позовною заявою до "Укргазвидобування".
 
Нагадаємо, після завершення у травні поточного року дії ПСО (покладання спеціальних обов’язків) закупівлі газу для теплопостачальників, що покладались на НАК "Нафтогаз України", тепловики можуть самостійно обирати постачальника газу. НАК "Нафтогаз України" пропонує їм закуповувати газ за ціною 7,42 грн за кубометр - втім, ці обсяги поширюються лише на історичні обсяги споживання.
 
Також Комунальне підприємство по експлуатації теплового господарства «Тепловик» в Старокостянтинові Хмельницької області подало позов на державну компанію «Укргазвидобування».
 
Ще 28 липня 2021 року «Тепловик» направив в «Укргазвидобування» лист-пропозицію про укладення договору купівлі-продажу природного газу українського видобутку для виробництва тепла, щоб стримати підвищення тарифів в опалювальному сезоні 2021/2022.
 
Проте 9 серпня 2021 року газовидобувна компанія надіслала відмову, порадивши звернутися до інших суб'єктів групи НАК «Нафтогаз України», що здійснюють перепродаж газу.
 
Оскільки відмова є необґрунтованою і суперечить законодавству, 19 серпня КП «Тепловик» подало позов проти «Укргазвидобування», щоб забезпечити необхідні обсяги газу для виробництва теплової енергії за справедливою ціною і стабільне проходження опалювального сезону 2021/2022.
 

Тепловики вважають, що «Укргазвидобування» може постачати газ ТКЕ за ціною не більше 4 тис. грн за тис кубометрів. 

 
Коментарі (0)