Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоУ Києві дорожчає житло в новобудовах
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві дорожчає житло в новобудовах

В порівнянні з липнем у серпні середня вартість житла в споруджуваних столичних об'єктах комфорт-класу комплексної забудови формату "місто в місті" виросла на 4,7%

Столичні забудовники поголовно почали піднімати цінники в новобудовах. Наприклад, з 15 вересня вартість квартир підвищив "Київміськбуд". Залежно від РК, вартість квадратного метра додала від 500 грн. до 2 тис.

Причинами для перегляду цін будівельники називають подорожчання будівельно-монтажних робіт, палива, а також збільшення зарплат будівельникам. В цілому ж за цей рік по Києву квартири в новобудовах виросли в ціні на 25%. І зупинятися на цьому забудовники явно не планують.

Як розповів UBR начальник відділу продажів міні-міста Svitlo Park Олександр Панфілов, в порівнянні з липнем у серпні середня вартість житла в споруджуваних столичних об'єктах комфорт-класу комплексної забудови формату "місто в місті" виросла на 4,7% і склала 20186 грн. / кв. м.

"Нестабільність гривні і жорстка прив'язка первинного ринку до курсу долара стали основними факторами перегляду цін в п'яти наших об'єктах, в яких ціни зросли на 7,2-17,1%. Ще в трьох об'єктах сталося планове підвищення вартості житла у зв'язку з новим циклом триваючого будівництва: зміна ціни в таких ЖК склало від 0,7% до 1,4%. у вересні-жовтні ціни можуть зрости ще до 5%, оскільки багато забудовників свої гривневі цінники можуть переписати по курсу до 29 грн ./$ ", - зазначив Панфілов.

Підтягують ціну квадратного метра і приміські забудовники. У Київській області, зокрема в містах-супутниках, у вересні ціни вже виросли на 300-400 грн. / Кв. м.

"У цьому році відбулося суттєве подорожчання вартості будівництва. Цілком логічно припустити, що ціни на квартири в Київській області до кінця року можуть вирости ще на 300-500 грн. / Кв. М", - сказав директор з продажу групи компаній Domira Development Валерій Прохнов .

На тлі різкого зростання цін громадяни кинулися скуповувати нові квартири. Як розповіли в "Київміськбуді", хоча черг, як це було кілька років тому при обвалі гривні, зараз немає, нерідко бувають дні, коли підписують понад 100 договорів з покупцями.

Хто довго прицінювався, вибирав, зараз вирішив не відкладати покупку житла. Причому справа не тільки в інфляції і девальвації. Важливу роль відіграє і наступ високого сезону, який на будівельному ринку починається у вересні. Висока купівельна активність - на 10-15% вище травневої - продовжиться аж до новорічних свят, прогнозують будівельники.

"Оновлені норми дозволять компаніям будувати житло набагато комфортніше, ніж раніше", - розповів UBR Олександр Панфілов.

Разом з ДБН змінюються і споживчі переваги покупців. Особливо це стосується ставлення до вартості майбутніх експлуатаційних витрат (раніше цього фактору на етапі придбання люди приділяли менше уваги). Тому забудовники все активніше шукають можливості оптимізувати витрати майбутніх домовласників за рахунок використання сучасних енергозберігаючих технологій.

"У наших будинках ми встановлюємо системи рекуперації повітря і газові котли конденсаційного типу, коефіцієнт корисної дії яких перевищує 100%. Такі системи дозволяють сукупно заощадити до 40% витрат на опалення. Наприклад, витрати на опалення двокімнатної квартири можуть бути практично такими ж, як і однокімнатної в звичайному багатоквартирному будинку. за весь опалювальний можна заощадити від 3 до 5 тис. грн., і в подальшому, в міру зростання тарифів, ця цифра буде тільки збільшуватися ", - розповів Валерій Прохнов.

Слідують екологічним і економічним трендам і в "Київміськбуді". На деяких своїх будинках забудовник встановлює сонячні панелі, за допомогою яких висвітлюються місця загального користування. Паркінги ж починають обладнати зарядками для електромашин.

Ще одним трендом варто вважати підвищену увагу покупців до планувальних рішень. Перш за все, це стосується двокімнатних квартир площею 55-65 кв. м, так як їх популярність зростає з кожним днем, кажуть будівельники. В таких квартирах особливий акцент зроблений на розміщенні і функціонал кухні - часто забудовники шукають можливість поєднати кухню з вітальні і позбутися від коридорного, зайвого простору. "Робочі" зони також намагаються розташувати в спеціально передбачених нішах.

Проте, кажуть в "Київміськбуді", найкраще розлітаються зараз однокімнатні квартири. Навіть ті, що ще знаходяться на початковому етапі будівництва. Двокімнатні часто беруть не для орендного бізнесу, як однокімнатні квартири, а для особистого проживання, коли з'являється необхідність "розширитися". 

 
Коментарі (0)