Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортУ КМДА розповіли про нову систему оплати проїзду
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У КМДА розповіли про нову систему оплати проїзду

Столична влада запроваджує систему «Єдиного квитка» в громадському транспорті. Наразі розглядаються основні принципи оплати проїзду за прикладом європейських міст.

Сьогодні на розширеному засіданні Колегії Київської міської державної адміністрації було презентовано проект впровадження «Єдиного квитка» в пасажирському транспорті. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

За словами заступника голови КМДА Михайла Костюка, наразі йде розробка методики обрахування вартості проїзду. Розглядаються основні принципи оплати проїзду в європейських містах, наприклад, оплата разового проїзду, оптової поїздки, оплата поїздок за часом (для Києва пропонується 75 хвилин), проїзні та місяць/рік, а також туристичні проїзні.

«Основним принципом, після зміни технології обрахування вартості, є формування максимально лояльного цінового коридору для оптового користувача. Ситуативний користувач сплачуватиме фіксовану вартість разової поїздки, яка буде доведена до рівня економічно обґрунтованої ціни. Говорити про конкретну вартість проїзду ми не можемо, поки не пройдений етап погодження самої технології обрахування і вирішення питання тарифної політики», – зазначив Михайло Костюк.

Іншим важливим блоком впровадження нової системи оплати проїзду є введення електронного обліку пасажирів. Для цього планується залучити приватного інвестора, який має забезпечити комплекс обладнання для обліку пасажирів, терміналів для продажу засобів оплати за проїзд, а також створити центр для підтримки роботи автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів. Загальна вартість інвестицій, за словами Михайла Костюка, складає близько 100 млн. грн.

Також Михайло Костюк зазначив, що знадобиться щонайменше півроку для тестової експлуатації системи.

«На мою думку, реальний механізм електронного наскрізного розрахунку й діюча система оплат може почати працювати з середини 2014 року», – додав профільний заступник голови КМДА.
Передбачається, що перехід від готівкової системи оплати до електронної на 15-30% збільшить дохідність комунального транспорту.

Як повідомляла «Україна Комунальна», наступного року в столиці реконструюють трамвайні лінії та розвиватимуть тролейбусні. Зокрема, у Києві з'явиться низка нових маршрутів.

 
Коментарі (0)