Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБудівництвоУ столиці падають обсяги новозбудованого житла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У столиці падають обсяги новозбудованого житла

Протягом останніх дев'яти місяців порівняно з аналогічним періодом попереднього року у столиці скоротилися обсяги введеного у експлуатацію житла приблизно втричі.

У столиці падають обсяги введеного в експлуатацію житла. Так, впродовж січня-вересня поточного року збудовано житлові будинки площею 603,3 тис. м. кв. Це на 36% менше, ніж було прийнято за відповідний період попереднього року, повідомляє Головне управління статистики у м. Києві.

При цьому зауважується, що у місті будуються переважно багатоповерхові житлові будинки. Так, загальна площа нових житлових будинків, які мають 9 і більше поверхів, становить 78,4% від загального прийняття в експлуатацію житла або 446,3 тис.м кв, у т.ч. 16-поверхові і вище – 67,2% (382,2 тис.м кв), 9–12-поверхові – 9,0% (51,4 тис.м кв), 13–15-поверхові – 2,2% (12,7 тис.м кв).

Примітно, у споруджених житлових будівлях прийнято в експлуатацію 7632 квартири. Переважно будуються однокімнатні, двокімнатні та трикімнатні квартири: 1-кімнатні – 3614 квартир (47,4%); 2-кімнатні – 2110 квартир (27,6%); 3-кімнатні – 1590 квартир (20,8%); 4-кімнатні і більше – 318 квартир (4,2%).

«Збудоване житло обладнано водопроводом, каналізацією, гарячим водопостачанням, опаленням, ліфтами, сміттєпроводом та іншими зручностями» - підкреслюється у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, компанії України, не рахуючи окупованої території АР Крим та Севастополя, в січні-вересні 2014 року виконали будівельних робіт на суму 34,4 млрд грн. Це на 17,2% менше, ніж показники за аналогічний період минулого року.

 
Коментарі (0)