Рус Укр
ГоловнаКиївські будніБлагоустрійУ столиці відсутня програма розвитку та збереження зелених зон
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У столиці відсутня програма розвитку та збереження зелених зон

Лише 4681 населений пункт (17%) мають затверджені програми з благоустрою. Близько 8258 населених пунктів (29,8%) мають затверджені плани заходів з благоустрою, а 1508 населених пунктів (5,4%) – програми розвитку та збереження зелених зон.
Аналіз стану виконання вимог, передбачених Законом України «Про благоустрій населених пунктів» свідчить, що не всі органи місцевого самоврядування дотримуються вимог цього Закону, про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій України.
 
Так, лише 17% (4681 населений пункт) мають затверджені програми з благоустрою, у містах цей показник становить – 77,4% (340 міст). У місті Києві програма з благоустрою відсутня.
 
Майже 29,8% (8258 населених пунктів) мають затверджені плани заходів з благоустрою. В містах цей показник становить 91,1%. У місті Києві план заходів з благоустрою відсутній.
 
Лише 5,4% (1508 населених пунктів) мають програми розвитку та збереження зелених зон населених пунктів. В містах цей показник становить 44,4% (195 міст).
 
У місті Києві така програма зовсім відсутня.
 
Правила благоустрою затверджено у 43,7% (12105 населених пунктах).  В містах цей показник становить 82,9% (364 міста).
 
У 9480 населених пунктах (34,2%) розроблені та затверджені схеми санітарної очистки, зокрема в містах він становить майже 68,3% (300 міст).
 
Правила утримання домашніх тварин є майже у 13,5% (3728 населених пунктів), в містах правила затверджені у 58,8% (258 міст).
 
Загальна кількість об’єктів благоустрою в Україні становить понад 406,5 тис. одиниць, із них 203,9 тис. одиниць знаходяться в містах.
 
Інвентаризацію проведено на 43,9% (178,4 тис.) об’єктах благоустрою населених пунктів. В містах цей показник становить 23,9% (97,3 тис.).
 
Загалом в Україні паспортизовано 20,7% (84.0 тис.) об’єктів благоустрою населених пунктів, в містах цей показник становить 26,6% (54,1 тис.).
 
Профінансовано заходів з благоустрою населених пунктів на суму майже 11,0 млрд. грн., в тому числі на заходи з благоустрою в містах понад 9,1 млрд. грн.
 
В Україні всього 18% (73,7 тис.) об’єктів благоустрою утримуються підприємствами, визначеними на конкурсних засадах, як це передбачено вимогами Закону України «Про благоустрій населених пунктів».
 
Слід зазначити, що у м. Києві зовсім відсутні об’єкти благоустрою, які утримуються підприємствами, визначеними на конкурсних засадах.
 
В населених пунктах діє 219 інспекцій з благоустрою. Внаслідок здійснення перевірок інспекціями з благоустрою до відповідних бюджетів надійшло майже 11,9 млн. грн.
 
Разом із тим в Україні діють понад 1,1 тис. громадських інспекторів, які здійснили майже 8,3 тис. рейдів та перевірок. В результаті їх діяльності було складено понад 1,68 тис. протоколів, а до місцевих бюджетів надійшло понад 7,5 млн. грн.
 
Створено 834 комісій з питань визначення суми збитків, завданих об’єктам благоустрою внаслідок порушення законодавства, стандартів, нормативів, норм, порядків і правил у сфері благоустрою населених пунктів. Кошти, що надійшли до відповідних бюджетів за результатами роботи комісій, складають понад 2,26 млн. грн.
 

Залучено громадськості, насамперед молоді, до здійснення заходів з благоустрою населених пунктів майже 1,1 млн. осіб, до здійснення заходів з благоустрою територій, прилеглих до населених пунктів – майже 289,0 тис. осіб. 

 
Коментарі (0)