Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоУ столичних забудовників планують «забирати» частину житла на «соціалку»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У столичних забудовників планують «забирати» частину житла на «соціалку»

Київських забудовників планують зобов’язати віддавати частину житла в комунальну власність. У Київраді зазначають, що таким чином будуть забезпечувати житлом соціально-незахищені верстви населення. Відповідний проект підтримали депутати міськради.

Київська міська рада планує зобов’язати забудовників віддавати 1-1,25% житлової площі об’єкта на користь соціально-незахищених громадян. Відповідне звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» стосовно пайової участі при житловому будівництві підтримали депутати Київради, передає прес-служба відомства.

Зазначається, що внесення змін до закону необхідно, адже згідно з ч.7 ст.40 цього документа, рганам місцевого самоврядування забороняється вимагати від замовника будівництва надання будь-яких послуг, у тому числі здійснення будівництва об'єктів та передачі матеріальних або нематеріальних активів, крім пайової участі на розвиток інфраструктури.

Поміж тим, зазначається, що розроблений проект Київради щодо передачі в комунальну власність частину житла, не поширюється на багатоквартирні будинки, де умовами інвестиційного конкурсу уже передбачено передачу житлових приміщень.

«Якщо брати загальну кількість квадратних метрів, що була здана в експлуатацію минулого року, при обов'язковому відрахуванні в 1%, місто може отримувати до 200 квартир», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мешканці Києва зареєстрували на сайті Київради петиції щодо перейменування двох проспектів у місті. Зокрема, автори вимагають пере назвати пр. Маяковського та пр. Правди.

 
Коментарі (0)