Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїТранспортУ столичному транспорті планують підняти вартість проїзду
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У столичному транспорті планують підняти вартість проїзду

У столиці можуть підвищити вартість проїзду у громадському транспорті. У комунальному підприємстві пояснюють, що це зумовлено падінням економіки та курсом гривні.
У Києві можуть збільшити тарифи на проїзд у громадському транспорті після того, як їх винесуть на громадське обговорення. Про це повідомив генеральний директор КП «Київпастранс» Сергій Майзель, передає «Город Киев».
 
Зазначається, це пов'язано з падінням економіки та курсу гривні.
 
Зокрема, Сергій Майзей пояснив, що зі старими витратами на проїзд немає можливості утримати ту ціну квитків на метро, міські електрички, автобуси, яка збереглася до січня 2016 року.
 
«На сьогоднішній день економічно обґрунтований тариф на проїзд в електротранспорті — 4,05 грн, а в транспорті на дизельному паливі — 4,53 грн. Ми розуміємо, що ціна на проїзд сьогодні вже не 3 гривні, а для тих, хто використовує проїзні — не 2,23 грн. Без вкладень у розвиток транспортної галузі не буде нових автобусів, тролейбусів. Місто не зможе закуповувати їх. Київ і так дотує — оплачує проїзд пільговиків. Держава відмовилася цього робити. У держбюджеті немає коштів для компенсації проїзду пасажирів пільгових категорій. А сьогодні 50% київських пасажирів їздять безкоштовно», - сказав він.
 
Також пан Майзель зазначив, що перед впровадженням нових тарифів влада повинна організувати громадське обговорення тарифної моделі, щоб зрозуміти, які гроші готові викласти за проїзд мешканці столиці.
 
«Мер Києва Віталій Кличко не може поки прийняти рішення про підвищення тарифів, оскільки у міста складна економічна складова. Але ціни будуть підвищуватися», — резюмував він.
 
Нагадаємо, мешканцям Луцька з початком весни планують піднести неприємний сюрприз. Місцева влада має намір підвищити вартість проїзду в тролейбусах.
 
Коментарі (0)