Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Києві реформували інспекцію з паркування
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В Києві реформували інспекцію з паркування

Столична міськрада наділила муніципальних інспекторів з паркування повноваженнями розглядати справи щодо порушень Правил дорожнього руху, а також відправляти автомобілі “горе-водіїв” на спеціальні майданчики

 

Столична міськрада наділила муніципальних інспекторів з паркування   повноваженнями розглядати справи щодо порушень Правил дорожнього руху, а також відправляти автомобілі “горе-водіїв” на спеціальні майданчики. Крім того, керівництво Києва затвердило формений одяг інспекторів та знаки їх розрізнення. Таким чином міська влада фактично завершила реформу у даній сфері, відповідно до якої скандально відома інспекція з паркування фактично була перепідпорядкована з Департамента транспортної інфраструктури КМДА до Департаменту територіального контролю КМДА.

Як стало відомо, під час сьогоднішнього засідання Київради депутатський корпус затвердив проєкт рішення “Про впорядкування питань щодо діяльності інспекторів з паркування в Києві” (№08/231-1023/ПР від 23 серпня 2023 року).

Суб'єктом подання цього документу виступив Департамент територіального контролю Київської міськдержадміністрації (КМДА). У сесійній залі це питання підтримали 69 народних обранців.

Згідно з прийнятим рішенням, міська влада наділила інспекторів з паркування при вищезгаданому департаменті (колишній Департамент міського благоустрою КМДА) повноваженнями розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1,3 та 7 ст. 122 і ч. 1, 2 та 8 статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. 

Зазначимо, фактично йдеться про “наповнення повноваженнями” де-юре новоствореної інспекції. Так, вказані статті регламентують питання притягнення до відповідальності за порушення низки правил дорожнього руху, зокрема – перевищення швидкості, зупинки та паркування. Але, зважаючи на те, що притягати до відповідальності за “швидкісні поїздки” мають право лише правоохоронці, то, ймовірно, інспектори все ж сконцентруються на порушеннях правил зупинки і паркування.

Крім того, інспекторів уповноважили проводити тимчасове затримання транспортних засобів, чиї водії здійснили порушення за вищевказаними статтями, і доставляти їх на зберігання на спецмайданчики (з умовою, коли ці автомобілі перешкоджають дорожньому руху, створюють перешкоди іншим учасникам дорожнього руху тощо). При цьому, рішенням передбачено, що інспектори мають здійснювати фіксацію порушень шляхом фото- або відеофіксації.

Також столична влада затвердила описи та переліки спеціального одягу та взуття інспекторів з паркування та знаків їх розрізнення. Передбачено, що вони повинні мати три комплекти одягу (літній, демісезонний та зимовий), на якому повинні бути три шеврони – нагрудний, а також на правій та лівій руках. На цих шевронах повинні бути надписи "Інспектор з паркування міста Києва" та "КМР (КМДА)". При цьому, нагрудний шеврон має бути зі світловідбиваючими елементами.

Нагадаємо, 13 липня 2023 року Київрада рішенням №6870/6911 перейменувала Департамент міського благоустрою КМДА в Департамент територіального контролю КМДА. Цим же рішенням було передбачено, що при даному структурному підрозділу столичної мерії має бути створена інспекція з паркування – задля цього було реорганізовано інспекцію самоврядного контролю при цьому ж департаменті. Разом з тим, тоді ж столична влада “відібрала” у Департамента транспортної інфраструктури КМДА функції щодо “здійснення контролю за дотриманням правил зупинки, стоянки, паркування, оплати вартості послуг”, які з 2018 року виконувала функціонуюча при цьому департаменті інспекція (управління) з аналогічною назвою.

 

 

 
Коментарі (0)