Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГВ Київраді розкритикували анонсуване Кличком збільшення фінансування на потреби ЗСУ
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В Київраді розкритикували анонсуване Кличком збільшення фінансування на потреби ЗСУ

Київрада збільшила фінансування міської цільової програми "Захисник Києва" ще на 4,015 млрд грн

 

Збільшення до 5 млрд грн видатків з міського бюджету на допомогу військовим, про які заявив мер міста Віталій Кличко, може не відбутися. Як пише голова партії "Народовладдя" Юрій Левченко у соцмережі, такі зміни не вносили та навіть проект рішення про внесення відповідних змін у Бюджет до Київради не подавався.

"Сьогодні весь день розганяється джинса в ЗМІ як від Кличка, так і від нібито "опозиційних" до нього "слуг", як вони "виділили додаткових 4 мільярди з міського бюджету на оборонні потреби". Про це масово пишуть різноманітні ручні "блогери" та "експерти". Але це відверта брехня", - заявляє Левченко.

Він каже, що на засіданні від 26 липня Київрада не збільшувала ані фінансування потреб військових, ані фінансування міської цільової програми. 

"Єдине, що відбулося сьогодні - це були внесені зміни в цільову програму "Захисник Києва", що передбачають збільшення видатків за цією програмою та встановлюють, що це збільшення має колись відбутися за рахунок коштів бюджету Києва", - повідомляє Левченко.

Крім цього, він додає, що казати мер столиці про збільшення фінансування міг би лише після певних прийнятих рішень. Таких як внесення змін у бюджет Києва, якими будуть передбачені відповідні видатки.

"Але ці зміни сьогодні не вносили та навіть проект рішення про внесення відповідних змін у Бюджет до Київради не подавався", - кажеться у заяві.

Левченко звернув увагу, що заплановані видатки з місцевого бюджету на виконання Міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов'язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони у місті Києві "Захисник Києва" на 2022 - 2024 роки досі становить близько 1 мільярда грн і лише ці гроші передбачені у видатках бюджету на фінансування відповідної програми. Про це йдеться в документі з офіційного сайту КМР.

"Реальне збільшення фінансування цільової програми на цей рік в розмірі 1 мільярду грн замість визначених раніше сміховинних 35 млн відбулося раніше", - говориться в дописі.

 Для цього, за словами Левченко, Київрада протягом 4 місяців прийняла кілька рішень:

Рішення від 09.02.2023 № 5970/6011 зі змінами в цільову програму, якими передбачили збільшення витрат до 1 мільярда;

Рішення від 09.02.2023 № 5973/6014 зі змінами в бюджет міста, якими передбачили додаткові видатки на цільову програму в цьому році у 400 млн;

Рішення від 08.06.2023 № 6488/6529 зі змінами в бюджет міста, якими нарешті передбачили додаткові видатки на цільову програму в цьому році у 1 мільярд, затверджений у Програмі ще 9 лютого.

"Як бачите, між переможними реляціями Кличка про допомогу військовим та внесення змін у бюджет, що створює можливість для реального фінансування цієї допомоги, попередній раз минуло 4 місяці, хоча мова йшла про пошуки резервів лише у 1 мільярд", - пише Левченко.

За його словами, ще невідомо коли реально може статися збільшення фінансування. Також він висловив, на що саме зараз витрачаються народні кошти.

"Можна було б спокійно прямо сьогодні зробити відповідні коригування до міського бюджету й виділити потрібні нашим захисникам мільярди шляхом їх перекидки з бруківки, нікому не потрібних зараз радянських розвʼязок та підводних паркінгів-монстрів тощо, але цього так і не відбулося! Натомість розбазарювання цих коштів і далі продовжується прямо зараз, а Кличко зі "слугами" піаряться на пустоті", - додав Левченко.

Також, як пише голова партії "Народовладдя" з мільярду, який було виділено змінами до бюджету 9-го лютого було використано лише 380 мільйонів.

"З того мільярду, який вони на папері "виділили" змінами до бюджету 9-го лютого, наразі (на кінець липня!) реально було використано лише 380 мільйонів, про що сьогодні заявив сам Кличко! А тепер подумайте; якщо вони навіть не фінансують вже прописані в бюджеті видатки, то яка доля буде у цих "нових" 4 мільярдів? Думаю відповідь всім зрозуміла", - написав Левченко.

 

 

 
Коментарі (0)