Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїАльтернативна енергетикаВ Київській політехніці створять лабораторію "зеленої" енергетики
Новини ЖКГ
16 Вересня 2024 p.
13 Вересня 2024 p.
12 Вересня 2024 p.
11 Вересня 2024 p.
10 Вересня 2024 p.
09 Вересня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В Київській політехніці створять лабораторію "зеленої" енергетики

ДТЕК починає закупівлю першої партії обладнання для навчально-наукової лабораторії сонячної й вітрової енергетики

 

Компанія ДТЕК ВДЕ стане партнером створення лабораторії поновної енергетики в Київському політехнічному інституті імені Сікорського. Про це йдеться в повідомленні ДТЕК. 

Зазначають, що це дасть змогу посилити технічну базу навчального закладу, підвищити рівень і якість підготовки майбутніх спеціалістів для потреб енергетики України. Відповідний меморандум щодо співпраці підписали генеральний директор ДТЕК ВДЕ Олександр Селищев і ректор КПІ імені Сікорського Анатолій Мельниченко.

"Україні необхідно відновлювати свій енергетичний потенціал після масштабних російських атак на енергетичну інфраструктуру. І це треба починати робити зараз, щоб мати можливість для ще більш потужної енергетичної відбудови після нашої перемоги, – заявив Селищев. – Саме тому ми будемо допомагати КПІ з технічною базою, щоб викладачі й молоді фахівці могли проводити більше актуальних досліджень, лабораторних робіт, отримували корисний досвід і знання для того, щоб запроваджувати інноваційні рішення в галузі "зеленої" енергетики України".

У ДТЕК розповіли, що цього року компанія починає закупівлю першої партії обладнання для створення й облаштування навчально-наукової лабораторії сонячної й вітрової енергетики. Зокрема, у 2024 році компанія придбає для лабораторії ВДЕ в КПІ акумуляторні батареї, сонячні панелі, стенд-трекер і погодну метеостанцію.

"Для нашого університету взаємодія з групою компаній ДТЕК є дуже важливою, бо концепція КПІ передбачає побудову, зокрема, й "зеленого університету" – тієї освітньої установи, що продукує кваліфікованих фахівців у галузі відновлюваних джерел енергії, – прокоментував підписання меморандуму Мельниченко. – Відновлювана енергетика вкрай важлива для нашої держави, особливо сьогодні, коли значну кількість нашої енергетичної генерації зруйновано країною-агресором. Тому підготовка саме такого типу фахівців, які розроблятимуть інноваційні підходи до використання ресурсів на благо України, нині є пріоритетною!"

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)