Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійВиходи зі столичного метро «почистять» від торгових точок
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Виходи зі столичного метро «почистять» від торгових точок

Мер Києва пообіцяв, що всі об’єкти оренди, які порушують безпеку в метро і заважають евакуації пасажирів, будуть демонтовані з 1 квітня.

З 1 квітня всі об’єкти в переходах метрополітену, які порушують норми безпеки та правила евакуації пасажирів, будуть відключені від електропостачання і демонтовані. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції на станції метро «Святошин», передає прес-служба КМДА.

Керівник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський поінформував мера, що у столичному метро була проведена ревізія і встановлено, що 63% об’єктів оренди не відповідають нормам пожежної безпеки.
 
«Ще в 2012 році на рівні Міністерства інфраструктури були прийняті нові вимоги до об’єктів оренди, які знаходяться на евакуаційних шляхах при виході пасажирів з метро. Але виникла правова колізія – договори на той момент були підписані. Сьогодні два договори розірвані і термін ще 131 закінчується наприкінці березня. З 1 квітня метрополітен не має законних підстав забезпечувати електроенергією ці об’єкти, і відповідно, подавати документи в місто на продовження договору оренди. З квітня всі ці об’єкти перебуватимуть незаконно і ми будемо клопотати, щоб місто нам допомогло демонтувати ці кіоски і забезпечити безпечний прохід пасажирів», – сказав Віктор Брагінський.
 
«Метрополітен протягом 2014 року отримав більше 80 дзвінків про так звані «псевдозамінування». У кожному випадку ми екстрено евакуювали пасажирів і створювалася тиснява у пішохідних переходах у зонах евакуації. Слава Богу, не було паніки і обійшлося без нещасних випадків, але ми пересвідчились, що шляхи заблоковані і установлені об’єкти оренди не відповідають нормам безпеки і заважають евакуації пасажирів», – додав керівник столичного метрополітену.
 
Віталій Кличко наголосив: «Якщо об’єкти розташовані незаконно, ви маєте повну підтримку з боку міста, щоби їх демонтувати. Наше завдання – привести всі об’єкти у відповідність з нормами документації і правилами безпеки. Усі об’єкти, які порушують безпеку і заважають евакуації пасажирів з метро, повинні бути демонтовані».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у найближчі півтора тижні міська електричка ходитиме вдвічі рідше. Це пов’язано з проведенням ремонтних робіт на станції «Київ-Волинський».
 
Коментарі (0)