Рус Укр
ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024В.Кличко:"Люди не зможуть платити за такими тарифами!"
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

В.Кличко:"Люди не зможуть платити за такими тарифами!"

Уряд повинен зафіксувати ціну газу для бюджетних установ на рівні 11,2 грн за 1 куб.м
Уряд повинен зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб.м замість ринкових 35 грн, а також погасити місцевим бюджетам різницю в тарифах за минулі роки, щоб зберегти тарифи на тепло і гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону, вважає київський міський голова Віталій Кличко, про це повідомляє пресслужба мера.
 
"Столиця, як і інші міста, готується почати опалювальний сезон. Технічно ми готові. Але, як ви знаєте, є інші виклики, які роблять ситуацію близькою до критичної ... Асоціація міст України запропонувала центральної влади конкретні рішення, які дозволять вчасно почати поставки тепла і гарячої води населенню, - сказав Кличко.
 
Він повідомив, що звернувся до прем'єр-міністра Денису Шмигаль з питаннями, відповіді на які той повинен дати в парламенті під час "Години уряду".
 
"Зокрема, уряд повинен зафіксувати ціну природного газу для бюджетних установ до кінця опалювального сезону на рівні 11,2 грн за 1 куб.м замість ринкових 35 грн", - підкреслив мер Києва.
 
Разом з тим за його словами, НАК "Нафтогаз" повинен негайно вилучити дискримінаційні норми договорів на поставку газу. При цьому місцевим бюджетам повинна бути погашена різниця в тарифах минулих років і закладена компенсація на майбутнє, зокрема у вигляді збільшення на 5% зарахування ПДФО, щоб зберегти тарифи на тепло і гарячу воду для населення на рівні минулого опалювального сезону.
 

"Тому що люди не зможуть платити за такими тарифами! Не зможуть покрити цю різницю і місцеві бюджети, на які сьогодні намагаються перекласти всю тяжкість!" - зазначив Кличко. 

 
Коментарі (0)