Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗабудовники об’єктів для Євро-2012 отримають фінансові «поблажки»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Забудовники об’єктів для Євро-2012 отримають фінансові «поблажки»

Забудовники, що зводять об’єкти соціальної інфраструктури (школи, дитячі садочки) або об’єкти в рамках підготовки до Євро-2012, звільняються від сплати пайової участі

Київською міською державною адміністрацією підготовлено проект рішення Київради, яким пропонується окремо затвердити Порядок залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі. На сьогоднішній день даний Порядок діє як додаток до бюджету міста Києва.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко. За його словами, така пропозиція винесена на сесію Київради, інформує прес-служба КМДА.

Р.Крамаренко пояснив, що прийняття цього рішення зумовлено необхідністю приведення Порядку у повну відповідність до чинного законодавства. При цьому враховані пропозиції депутатського корпусу та внесені незначні зміни задля спрощення процедури.

Зокрема, скорочено та встановлено чіткий перелік документів, необхідних для укладення договорів пайової участі. Крім того, встановлені чіткі терміни опрацювання структурним підрозділом звернень замовників щодо вирішення питань пайової участі (визначення розміру внеску – 10 робочих днів, укладення договору – 15 робочих днів). Також новим варіантом Порядку передбачено механізм зменшення пайової участі на суми витрат замовників при виконанні технічних умов міських служб.

«Ці зміни дозволять нам, одночасно з прийняттям Київрадою рішення про врахування таких витрат, приймати рішення про компенсацію замовнику різниці між здійсненими витратами та розміром пайової участі. Крім того, є певні преференції щодо важливих для міста проектів. Так, забудовники, що зводять об’єкти соціальної інфраструктури (школи, дитячі садочки), або об’єкти в рамках підготовки до Євро-2012, звільняються від сплати пайової участі», – зазначив Р.Крамаренко.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)