Рус Укр
ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаД.Сахарук: "Обмеження електроспоживання у Києві з настанням холодів можуть збільшитися у часі"
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

Д.Сахарук: "Обмеження електроспоживання у Києві з настанням холодів можуть збільшитися у часі"

Обмеження електроспоживання у Києві з настанням холодів можуть збільшитися у часі, якщо пропускна спроможність мереж, якими електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні
Обмеження електроспоживання у Києві з настанням холодів можуть збільшитися у часі, якщо пропускна спроможність мереж, якими електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз. 
 
Про це розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі Національного телемарафону.
 
"Якщо діятимуть ті мережеві обмеження, які є і призводять до обмежень електропостачання умовно по чотири години тричі на добу, якщо до холодів не буде збільшено пропускну спроможність мереж до Києва, то, можливо, час, протягом якого може бути відключена електроенергія, буде трохи довшим", - сказав Сахарук. 
 
Він пояснив, як із зниженням температури підвищується споживання електрики. 
 
"Коли знижуватиметься температура, споживання зростатиме. Кожні 5-7 градусів зниження температури це в середньому плюс 10% споживання. Навантаження буде більше, і дефіцит потужності зростатиме", - пояснив він. 
 
Масштабні руйнування енергосистеми збільшилися внаслідок масованих ударів російських загарбників протягом жовтня, до яких додалися удари на інфраструктурні об'єкти в ніч проти 11 листопада. У результаті обмеження пропускної спроможності мереж мають Київ та область, а також низка інших областей. 
 

Сахарук зазначив, що потрібно буде шукати шляхи, щоб, з одного боку, не залишити споживачів без світла, а з іншого – не допустити аварій у мережі через навантаження. 

 
Комментарии (0)