Рус Укр
ГлавнаяНовости ЖКХЭлектроэнергетикаНа сьогодні непобутові споживачі столиці вже заборгували за електрику 1,129 млрд грн
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

На сьогодні непобутові споживачі столиці вже заборгували за електрику 1,129 млрд грн

Найбільший накопичений борг має приватний бізнес та інші юридичні особи (виробництва, сфера обслуговування, ОСББ тощо) – 530 млн грн.
Станом на 1 лютого 2024 року непобутові споживачі столиці сумарно накопичили борг за електроенергію у розмірі 1,129 млрд грн. На початку лютого минулого року ця сума була на 40% менше, такі дані повідомила пресслужба компанії YASNO, пише "Україна Комунальна".
 
Найбільший накопичений борг має приватний бізнес та інші юридичні особи (виробництва, сфера обслуговування, ОСББ тощо) – 530 млн грн.
 
Заборгованість, житлово-комунальних підприємств, включаючи виставлені рахунки за останній період, складає 322 млн грн, промислових – 145 млн грн, організацій, що фінансуються з державного бюджету – 78 млн грн та з місцевого бюджету – 54 млн грн. 
 
Значну заборгованість на 01.02.2024р. мають ТОВ «Столичний комфорт», КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району», ТОВ «Житлово-будівельна компанія «Управдом», ТОВ «Київський домобудівний комбінат №1», ЗАТ «Українська будівельна компанія», обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Єнісейська садиба» та інші підприємства.
 
У компанії нагадали, що у разі порушення споживачем умов оплати, постачальник керуючись законодавством вимушений ініціювати припинення електропостачання. Через це підприємства можуть зіштовхнутися не лише з простоями та пов’язаними з цим збитками, а й з додатковими витратами. Адже для відновлення електропостачання окрім суми боргу потрібно сплатити також вартість послуг з відключення та підключення, яке може тривати до 3 робочих днів. 
 

Отримавши попередження про відключення, важливо якомога швидше розрахуватися за електроенергію, враховуючи, що кошти в банківській системі можуть зараховуватися до 3 діб. Тому коли представники оператора системи розподілу вже прибули для виконання відключення, починати вирішувати питання вже запізно. 

 
Комментарии (0)