Рус Укр
ГлавнаяКомментарииЭлектроэнергетикаС.Коваленко: "У Києві заборгованість населення за електрику вже 961 мільйон гривень"
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

С.Коваленко: "У Києві заборгованість населення за електрику вже 961 мільйон гривень"

Українська енергосистема справляється із навантаженням попри зниження температури. Про це заявив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко
Українська енергосистема справляється із навантаженням попри зниження температури. Про це в ефірі національного телемарафону заявив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, пише "Україна Комунальна".
 
«Через похолодання трохи зросло споживання електроенергії. Але її вистачає, а мережі працюють стабільно. Тому ми зі світлом – і це гарна новина. Якщо винести за межі рівняння шкоду від потенційних обстрілів, то цю зиму ми цілком зможемо пройти без відключень», – сказав Коваленко.
 
Гендиректор зазначив, що все залежатиме від температури. За підрахунками, кожні додаткові -5 градусів за вікном додають до споживання приблизно 200 МВт, через що зростає навантаження на енергосистему.
 
Втім, зараз немає підстав для впровадження графіків відключень. Хоч подекуди аварійні відключення точково стаються через негоду, оператори системи розподілу в областях оперативно працюють, щоб відновити постачання.
 
Також Коваленко підкреслив важливість вчасної сплати за електроенергію, оскільки ці гроші необхідні для стабільної роботи енергосистеми:
 

«Станом на 1 листопада у Києві заборгованість населення склала 961 мільйон гривень, у Дніпрі та області – 1,2 мільярди гривень. Це гроші, яких енергосистема дуже потребує. Через воєнний стан ми можемо тільки просити наших клієнтів сплачувати за спожиті обсяги. Тож дуже просимо це робити, оскільки погашені платіжки – це підтримка роботи енергетиків, відновлення техніки і стабільна подача електроенергії». 

 
Комментарии (0)