Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачання Київська влада виділила 10 млн грн на встановлення квартирних лічильників води
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Київська влада виділила 10 млн грн на встановлення квартирних лічильників води

Київська міська рада затвердила рішення «Про затвердження порядку встановлення засобів обліку холодного та гарячого водопостачання за рахунок коштів міського бюджету окремим пільговим категоріям населення міста Києва.
Київська міська рада затвердила рішення «Про затвердження порядку встановлення засобів обліку холодного та гарячого водопостачання за рахунок коштів міського бюджету окремим пільговим категоріям населення міста Києва.  Рішення, яке передбачає виділення 10 млн грн на встановлення квартирних лічильників для пільгових категорій киян, підтримали 75 депутатів, передає прес-служба КМДА.
 
«Зазначена програма встановлення квартирних лічильників спрямована на соціальний захист людей, особливо у період стрімкого зростання цін на комунальні послуги. Із місцевого бюджету 10 млн грн будуть спрямовані на встановлення приладів обліку в помешкання киян, яким самостійно це зробити важко. Принцип простий – людина звертається за місцем проживання до Центру комунального сервісу або його точок прийому, які є в кожному мікрорайоні міста. Громадяни мають надати наступні документи: копію паспорта України, копію довідки реєстраційного номера облікової картки платника податків, копію пенсійного посвідчення або посвідчення, що підтверджує статус представника пільгової категорії громадян, інші документи для деяких пільгових категорій, які вказані в тексті документу. Далі працює наша система – комунальники разом із Департаментом соціального захисту безкоштовно встановлюють лічильники», – заявив під час виступу на сесії Київради заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
 
Він зазначив, що виконанням програми займається Департамент житлово-комунальної інфраструктури. За пропозицією депутатів Київради, перед встановленням лічильників керуючі компанії у районах складатимуть акти обстеження помешкання. 
 
Перелік пільгових категорій:
  • інваліди І групи підгрупи А;
  • діти-інваліди підгрупи А;
  • інваліди І групи підгрупи Б;
  • одинокі непрацюючі пенсіонери, розмір пенсійної виплати яких не перевищує 1,5 прожиткові мінімуми доходів для осіб, які втратили працездатність та перебувають на обліку в територіальних соціальних центрах міста Києва, які потребують догляду;
  • інваліди І групи підгрупи Б та інваліди другої групи, розмір пенсійної виплати яких не перевищує 1,5 прожиткові мінімуми доходів для осіб, які втратили працездатність та які перебувають на обліку в територіальних соціальних центрах міста Києва, які потребують догляду;
  • опікуни неповнолітніх дітей-сиріт. 
 
Коментарі (3)
Коля Пухов
27 Грудня 2016 p. 21:58
ЖЕКи перейменували у керуючі компанії, наче не споживачі платять ЖЕКам, а навпаки. Бо якось нелогічно за гроші споживачів ними ж і керувати.
Коля Пухов
27 Грудня 2016 p. 22:02
Від кожної багатоповерхівки або хрущівки виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. Самі двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. ---------------------------------------------------------------А потім зимою за цю вилиту влітку на вулицю воду платять споживачі, у квартирах яких немає індивідуальних лічильників холодної води.
Коля Пухов
28 Грудня 2016 p. 22:25
Вимірювання кількості проданого товару - це , в першу чергу, турбота продавця, а не покупця. Комунальна послуга - це той же товар, але вимірювання його кількості чомусь покладається на покупця: споживач повинен за свій рахунок придбати та встановити прилади обліку і далі за свій рахунок їх обслуговувати. А якщо не придбає, то вдобавок до плати за компослугу, заплатить за усі витоки і стоки, несанкціоновані відбори і т. п.