Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїВодопостачанняУ Києві стрімко росте попит на бутильовану питну воду
Новини ЖКГ
17 Вересня 2024 p.
16 Вересня 2024 p.
13 Вересня 2024 p.
12 Вересня 2024 p.
11 Вересня 2024 p.
10 Вересня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

У Києві стрімко росте попит на бутильовану питну воду

У разі втілення в життя песимістичного сценарію від Київводоканалу з відключенням Деснянської водозабірної станції у виграші опиняються компанії з доставки води

 

У разі втілення в життя песимістичного сценарію від Київводоканалу з відключенням Деснянської водозабірної станції у виграші опиняються компанії з доставки води.

Головне, аби постачальникам вистачило водних запасів та власних ресурсів для роботи

Ризик того, що страшна забруднена пляма, що насувається з Десни у бік столиці, залишить киян без води, дійсно існує. За останньою інформацією від водоканалу та департаменту муніципальної безпеки КМДА, наразі результати аналізів води не викликають занепокоєння. Проте у Київводоканалі визнають і вірогідність песимістичного сценарію - із відключенням Деснянської водозабірної станції та припиненням водопостачання частини населення Києва. В такому разі прямими бенефіціарами, себто, вигодонабувачами від екологічної катастрофи стануть компанії, що займаються постачанням води. Чи планують вони наразі збільшувати тарифи у столиці, дізнався Інформатор.

Про ризики, хоч і мізерні, каже сама міська влада. У випадку відключення Деснянської водопровідної станції систему просто перемкнуть на інші джерела. Проблеми чекають лише на горішні райони Києва: Печерський, Шевченківський та, почасти, Голосіївський. Але ж і там будуть альтернативи у вигляді бюветних комплексів та точок роздачі води населенню. Саме ж населення, маючи звичку розрахувати здебільшого на себе, на всяк випадок запасається питною водою вже зараз - принаймні, про це кажуть компанії з доставки води. 

"Можу сказати, що води замовляють більше, ніж ще місяць назад, беруть на 1-2 бутлі про запас, дехто навіть більше", - сказав Інформатору менеджер із прийому замовлень в одній з компаній.

Цікаво також, чи стане підвищення попиту підставою для здорожчання води. Адже момент для операторів ринку доволі зручний: Інформатор подзвонив у декілька компаній, що доставляють по місту бутлі об’ємом 18,9 літра. Сьогодні їхня цінова політика досить різноманітна: є ціни від 85 до 200 грн за одиницю. З'ясувалося, що компанії-доставники поки не збираються підвищувати ціни принаймні не готові говорити про це вголос. Натомість обіцяють, що при суттєвому збільшенні попиту не буде ані затримок із доставкою, ані проблем з нестачею води.

“Ринок доставки води у Києві великий, і нам не вигідно зараз втрачати постійних клієнтів через підвищення ціни. Знайти заміну постачальнику води дуже просто, а заробити можна на збільшенні попиту, тому треба мати запас та бути готовими. Але за два з половиною роки війни ми, здається, готові майже до будь-чого”, - повідомили Інформатору в одній із компаній, що доставляє воду киянам.

Проте, на жаль, деякі оператори "водного ринку" вирішили, що кращого моменту годі й чекати. Тому вже тишком-нишком збільшили ціну, до того ж не на 10 гривень. Наприклад, замовників води "Скандинавська" поставили перед фактом: доставка упаковки з шести бутлів, що ще влітку коштувала 612 грн, наразі обходиться у 810 грн.

 

 

 
Коментарі (0)