Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрій Столична влада передумала будувати сміттєспалювальні заводи
Новини ЖКГ
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
18 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Столична влада передумала будувати сміттєспалювальні заводи

КМДА планує цього року розпочати реконструкцію заводу «Енергія», в результаті чого його потужність зі спалювання твердих побутових відходів (ТПВ) збільшиться більш ніж удвічі і становитиме 350 тис тонн на рік.

Київ відмовився від ідеї будівництва сміттєспалювального заводу, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак.

«Ми відмовилися від цієї ідеї. У нас була виділена земельна ділянка біля ТЕЦ № 6, але там досить великий житловий масив, тому ми зняли це питання з порядку денного. По-перше, люди не сприймають, по-друге - досить дорого, Тому ми зараз на це не йдемо», - заявив О.Мазурчак.

Водночас КМДА розраховує на будівництво найближчим часом трьох сміттєпереробних заводів на території Київської області у рамках національного проекту «Чисте місто».

«Ми увійшли в національний проект і розраховуємо, що будемо разом з Київською областю будувати сміттєпереробні заводи на території області», - сказав він.

Крім того, КМДА планує цього року розпочати реконструкцію заводу «Енергія», в результаті чого його потужність зі спалювання твердих побутових відходів (ТПВ) збільшиться більш ніж удвічі і становитиме 350 тис тонн на рік. Проект буде реалізовано спільно з Японією за рахунок коштів, отриманих Україною за Кіотським протоколом.

Загалом у Києві за рік утворюється 6,7 млн куб метрів ТПВ або 1,2 млн т. відходів з року в рік збільшується, тому що зростає кількість упаковки, чисельність населення в місті - це нормальний процес», - пояснив перший заступник голови КМДА.

Головним із захоронення відходів є полігон № 5, де утилізується десь половина всіх відходів, тобто десь близько 600 тис т на рік. Частину спалюють на заводі «Енергія», який обслуговує «Київенерго» - в 2011 році там було утилізовано 154 тис т, все інше вивозиться на полігони Київської області, зокрема, на полігон «Десна-2» (с. Рожів, Броварський район) відповідно до лімітів, які виділяють перевізникам.

Крім того, на полігоні № 6 в Пирогові утилізуються будівельні відходи. Також є сезонні відходи, наприклад, листя. Для них є спеціальні місця, де вони перегнивають, і виходить компост. Ці відходи не вивозять на полігони.

Джерело  - Інтерфакс-Україна

 
Коментарі (0)