Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортАеропорт «Київ» відкрив ЄВРО-термінал
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Аеропорт «Київ» відкрив ЄВРО-термінал

Термінал оснащений сучасним обладнанням для реєстрації пасажирів та обробки багажу, контролю та безпеки пасажирів. Передбачено окремий зал для обслуговування пасажирів, які подорожують бізнес-класом і окремий VIP-зал площею 1500 кв.м.

Сьогодні за участі віце-прем’єр-міністра України – міністра інфраструктури Бориса Колеснікова відбулося офіційне відкриття нового терміналу Міжнародного аеропорту «Київ». 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.
 
Віце-прем’єр-міністр привітав усіх будівельників, інвесторів, працівників аеропорту та киян з впровадженням в експлуатацію нового терміналу столичного аеропорту.
 
«Я хочу привітати усіх киян з відкриттям нового терміналу в аеропорту «Жуляни», - сказав Борис Колесніков. – На мою думку, це найефективніший приклад державно-приватного партнерства. Минулого року ми закінчили роботи по злітно-посадковій смузі, а приватний інвестор збудував термінал».
 
За його словами, новий міжнародний термінал – дуже зручний для пасажирів.
 
«Якщо подорожувати, як кажуть в авіації, point to point, то краще аеропорту не придумаєш», - зазначив Борис Колесніков.
 
Термінал оснащений сучасним обладнанням для реєстрації пасажирів та обробки багажу, контролю та безпеки пасажирів. Передбачено окремий зал для обслуговування пасажирів, які подорожують бізнес-класом і окремий VIP-зал площею 1500 кв.м.
 
З 14 тис. кв. м загальної площі терміналу 2000 кв.м займають: 4 ресторани, 5 барів, 3 магазини безмитної торгівлі, 2 кімнати матері і дитини, авіакаси, пункти прокату автомобілів, аптечний кіоск, відділення банку та ін.
 
Проектна пропускна спроможність терміналу - 320 пасажирів на годину на виліт. Утім у процесі будівництва, завдяки застосуванню нових методів реєстрації пасажирів (он-лайн реєстрація, стійки самореєстрації), оптимізації внутрішнього простору аеровокзалу вдалося збільшити пропускну здатність до 500 пасажирів на годину на виліт.
 
Крім того, передбачена перспектива розширення терміналу із збільшенням пропускної спроможності до 1500 осіб на годину.
 
Відкриття сучасного терміналу дозволить створити нові робочі місця.  Зокрема передбачається, що безпосередньо в аеропорту буде створено понад 500 робочих місць, у компаніях, діяльність яких пов'язана з аеропортом, ще 1500 місць. У цілому ж місто отримає понад 5000 робочих місць у сферах транспорту, готельного бізнесу, громадського харчування та послуг. Ще рік тому аеропорт був збитковим, дотаційним підприємством.
 
Надалі передбачається будівництво ще одного терміналу для обслуговування внутрішніх рейсів, готелю для пасажирів і екіпажів, офісного центру для розміщення авіакомпаній та інших фірм, що працюють в аеропорту, ангарного комплексу для зберігання і ремонту літаків, і багатоярусного паркінгу для автомобілів, розширення перону. Наразі даний проект знаходиться на стадії розробки.
 
Усі міжнародні рейси будуть переведені до нового терміналу 22-23 травня. Внутрішні рейси обслуговуватиме старий термінал аеропрту «Київ» (Жуляни).
 
 
Ольга Туча
 
Коментарі (0)