Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоАмериканці допомагатимуть Києву зі стратегією розвитку
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Американці допомагатимуть Києву зі стратегією розвитку

О.Попов зазначив, що для Києва є надзвичайно цікавими та корисними позитивні надбання та прогресивні механізми управління містом на досвіді, напрацьованому Енріке Пеньялосою під час його перебування на посаді мера Боготи.

Голова КМДА Олександр Попов та Голова Ради директорів Інституту розвитку і транспорту Нью-Йорку, міжнародний консультант зі стратегії містобудування, розвитку та політики Енріке Пеньялоса обговорили методи та підходи до урбаністичного розвитку Києва під час сьогоднішньої зустрічі у столичній адміністрації.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМДА.

Зокрема, сторони розглянули можливість залучення міжнародної експертної спільноти та передового світового досвіду до вирішення актуальних проблем розвитку столиці України.

Так, Олександр Попов зазначив, що для Києва є надзвичайно цікавими та корисними позитивні надбання та прогресивні механізми управління містом на досвіді, напрацьованому Енріке Пеньялосою під час його перебування на посаді мера Боготи. Також для столиці важливим буде отримання його експертної думки як міжнародного консультанта зі стратегії містобудівного розвитку та політики щодо реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

«Київ зараз знаходиться на дуже важливому етапі – адже ми плануємо реалізувати широкомасштабні проекти щодо розвитку столиці, і для нас дуже цікава ваша думка і перспектива співпраці з вами як з людиною, яка має дуже позитивні результати своєї діяльності, зокрема, і на посаді мера Боготи», – сказав Олександр Попов.

У свою чергу Енріке Пеньялоса зазначив, що Київ має величезний історико-культурний, ландшафтний, туристичний та економічний потенціал. Це дуже красиве місто, для подальшого розвитку якого необхідно ще чимало зробити.

Пан Пеньялоса виокремив кілька напрямків діяльності міської влади Києва, які значно б покращили рівень життя киян та підвищили комфортність української столиці. Так, на думку міжнародного консультанта, Києву найближчим часом необхідно вирішити проблему паркування автотранспорту на тротуарах та узбіччі доріг, розвиваючи таким чином публічний простір.

Іноземний фахівець переконаний, що важливим є і розвиток видів транспорту, альтернативних приватним авто, таких як громадський транспорт, велосипедний рух тощо. Разом з цим необхідне покращення інфраструктури системи громадського транспорту. А це не лише комфортний, доступний, естетичний рухомий склад, а й швидкий у пересуванні містом, незважаючи на затори на дорогах. Цього можна досягти, виділивши окремі смуги для пересування муніципального транспорту.

«Останні кілька десятків років людство забагато уваги приділяє особистим автомобілям, однак 80 пасажирів, які пересуваються у міському автобусі, мають у 80 разів більше прав на дорозі, ніж один пасажир у власному авто», – зазначив Енріке Пеньялоса.

Він акцентував свою увагу і на збереженні та розвитку рекреаційних зон Києва, зокрема, покращення «водного фронту». Річка Дніпро – це потужний ресурс як для приваблення іноземних туристів до Києва, так і для організації комфортного відпочинку мешканців міста – переконаний фахівець. У цьому напрямі пан Пеньялоса дуже зацікавлений у подальшій реалізації стратегічної ініціативи «Дніпровська перлина».

Наприкінці зустрічі, голова КМДА Олександр Попов висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю та партнерство у втіленні в життя важливих програм розвитку Києва.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)