Рус Укр
ГоловнаКоментаріТеплоенергетикаБатареї просять... інвестицій!
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Батареї просять... інвестицій!

Електричні і теплові мережі столиці потребують невідкладної модернізації. Наприклад, стан теплопроводів такий, що інакше як щоденним подвигом їх експлуатацію назвати не можна...

Нинішня зима для ПАТ «Київенерго» ознаменувалася тим, що серйозних аварій і збоїв у роботі було вдвічі менше, ніж взимку 2010-2011 років. У грудні-лютому кількість відмов обладнання так званої ІІ категорії * скоротилося до п'яти порівняно з 12 – в аналогічний період 2010-2011 років. Тим не менше, кількість середніх і дрібних пошкоджень на тепломережах столиці становила в середньому близько 20 на добу. І в цього явища є об'єктивні причини, стверджує генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

«Безумовно, електричні і теплові мережі столиці потребують невідкладної модернізації. Наприклад, стан теплопроводів такий, що інакше як щоденним подвигом їх експлуатацію назвати не можна. Необхідно готувати сани вже зараз – нам вдалося уникнути серйозних пошкоджень цієї зими, але наступна зима вимагає від нас серйозної підготовки. Проте сьогодні у компанії немає можливості для залучення інвестицій необхідного масштабу в теплові мережі. Владі Києва необхідно визначатися з джерелом інвестицій – концесія або бюджет, або, можливо, будь-яке інше джерело», - зазначив керівник Товариства.

Читайте також: Кабмін шукає інвесторів!

У зв'язку з цим німецька компанія ECHI (Energieconsulting Heidelberg International) на замовлення ПАТ «Київенерго» виконала технічний аудит столичних теплових мереж.

Експерти рекомендували замінити близько 60% трубопроводів з поступовою відмовою від центральних теплових пунктів (ЦТП) і установкою індивідуальних (ІТП). При цьому будівлі повинні бути обладнані приладами обліку тепла.

На думку експертів, експлуатація теплового господарства Києва без істотних змін призведе до погіршення послуг, що надаються споживачам, і збільшення втрат тепла. Орієнтовні витрати на реалізацію проекту – 10,1 млрд грн. Результатом цих капіталовкладень стане підвищення надійності теплопостачання міста та економічний ефект і для Компанії, і для споживачів.

«Висновок незалежних експертів підтверджує єдино правильний шлях розвитку міської системи теплопостачання – інвестувати в її модернізацію. Це мільярди гривень, які без навантаження на міський бюджет можна залучити тільки в рамках державно-приватного партнерства. Втрата часу в даному випадку призведе до необоротних процесів руйнування системи теплопостачання Києва, загрози безпеці киян, зростання витрат на поставку тепла і втрати його якості», - упевнений Олександр Фоменко.

* До відмов II категорії належать пошкодження основного обладнання станцій, котелень і т.п., трубопроводу діаметром 500 мм і більше, внаслідок чого перерва в енергопостачанні споживачів становить від 12 до 24 годин.

 

Підготувала Ольга Гальчинська за матеріалами прес-служби ПАТ «Київенерго» та Компанії «ДТЕК»

 
Коментарі (0)