Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБорг споживачів Києва за електроенергію сягає майже 1 млрд грн
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Борг споживачів Києва за електроенергію сягає майже 1 млрд грн

Борг столичних споживачів перед ПАТ «Київенерго» за використану електричну енергію станом на 1 квітня 2017 р. склав 939,6 млн грн.

Протягом березня він збільшився на 13,5 млн грн. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу «Київенерго».

« У березні найбільший приріст заборгованості за електроенергію продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, населення та державний бюджет – з компенсації пільг та субсидій. Сумарно заборгованість цих споживачів збільшилась на 74,1 млн грн до 816,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності за підсумками березня наростили борги за електроенергію на 9,3 млн грн до 370,8 млн грн. Найбільший боржник ПАТ «АК «Київводоканал» збільшив суму боргу до 144,7 млн грн з 121,4 млн грн.

Заборгованість за спожиту електричну енергію КП «Київський метрополітен» на 1 квітня 2017 року сягнула 35,7 млн грн. Метрополітен прострочив термін сплати за спожиту електроенергію за березень. Подальші розрахунки підприємства з енергокомпанією під загрозою – рахунки метрополітену заарештовані Державною виконавчою службою.

Зокрема, населення  столиці протягом березня 2017 року збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію на 26,8 млн грн – до 347,5 млн грн. Зростання заборгованості зафіксоване по всіх районах столиці.

Найбільшими боржниками за електроенергію лишаються споживачі Дарницького, Солом'янського та Деснянського районів. Їхня заборгованість на 1 квітня 2017 року становила 51,7 млн грн, 38,8 млн грн та 38,6 млн грн відповідно.

Як повідомлялося раніше,  4 квітня, Київрада збирається продовжити договір з «Київенерго» на чотири місяці.

Згідно з проектом рішення, «відповідну угоду з ПАТ «Київенерго» пропонується продовжити до 26 квітня 2018 року включно».

Нагадаємо, у КМДА раніше зазначали, що Київ не продовжуватиме контракт із ПАТ «Київенерго».

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
13 Квітня 2017 p. 20:45
Щодо енергозбереження, то працівники державних бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня микрохвильовками, електрочайниками та іншими потужними електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, біля кожної такої працівниці стоїть потужний електрообігрівач. Навіщо те енергозбереження, адже держава розрахується за будь-яку кількість спаленої електроенергії. -----------------------------------------------------А тепер уявіть, що буде, якщо дома у цих держпрацівниць поставлять індивідуальні газові лічильники -- вони за для економії газу і усю їжу для своєї сім"ї будуть готувати на роботі. --------------------------------------------------------------------------------------------Крім того, не зайве зауважити, що працівники держустанов складають переважну більшість офіційно зайнятого населення , а також те, що вони не виробляють ні матеріальних речей, ні духовних цінностей. Тобто, їх завищене енергоспоживання не є виправданим.