Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняБортницьку станцію врятує нове обладнання
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Бортницьку станцію врятує нове обладнання

Комунальники розповіли про основні проблема БСА та про шляхи їх вирішення. Перенести станцію не вдасться, проте врятувати її може капітальна модернізація.
Головні проблеми очисної станції на Бортничах - високий рівень зносу устаткування, виділення в атмосферу сполук, що викликають неприємний запах, а також значна енергоємність і відсутність утилізації осаду. Про це пише «Сегодня»
 
За словами голови правління «Київводоканалу» Валерія Ченчевого, проблему станції на Бортничах вирішить тільки термінова модернізація.
 
«Зволікати з початком робіт вже не можна, адже зараз досягати нормативних показників очищення стічних вод на станції вдається лише завдяки високому професіоналізму та багатому досвіду її співробітників», - заявив пан Ченчевий.
 
Між тим, як пише видання, під час громадських обговорень кияни запропонували перенести очисну станцію в інше місце, наприклад, на правий берег, оскільки запахи, які поширює очисна станція, дуже турбують мешканців густозаселеного Харківського житлового масиву.
 
Однак, комунальники повідомили, що найближчим часом станцію переносити не будуть.
 
«З-за щільної забудови будівництво нових очисних споруд на правому березі Києва вельми проблематично. Навіть якщо розглядати подібну перспективу, це не звільняє від необхідності реконструювати станцію на Бортничах, адже правобережні очисні споруди виконували лише роль резервних», - повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства КМДА Дмитро Новицький.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, фахівці японського агентства «JICA» почали детальне дослідження проекту реконструкції Бортницької станції аерації, після якого буде вирішено питання надання допомоги з боку уряду Японії.
 
Коментарі (0)