Рус Укр
ГоловнаПублікаціїПодіїЧиновники КМДА катаються світом за рахунок киян
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Чиновники КМДА катаються світом за рахунок киян

Журналістське розслідування Віолетти Громової "КиївВласть" про столичних чиновників КМДА, які роз'їжджають світом за рахунок столичного бюджету

Вивчаючи депутатські звернення в "Системі публічної інформації" КМДА, випадково натрапила на цікавий документ - звіт заступника голови КМДА Миколи Поворозника про службове відрядження в ПАР. Найпівденнішу точку африканського континенту - місто Дурбан - столичний чиновник відвідував з 16 по 24 липня - пише Віолетта Громова журналіст "КиевВласти".

"Боже, які ж такі важливі муніципальні питання вирішував Поворозник в країні золота, алмазів, саван, екзотичного племені зулу, а з недавнього временени - важливого постачальника вугілля для нашої країни", - подумалося мені.

Не приховую, прикинула і будь чималих, за мірками обивателя, грошей може коштувати такий вояж. Один із сайтів люб'язно підказав, що вартість самих дешевих квитків на Дурбан починається від 25 тис. гривень в один кінець. Вартість проживання, припустимо, тризірковому готелі (ми ж розраховуємо на те, що міський чиновник економить гроші киян і не селиться в п'ятизірковому), за даними ще одного сайту - близько 1000 доларів. Тобто теж близько 25 тис. гривень.

Виходить, що з урахуванням перельоту і проживання 6 днів в готелі, за найскромнішими підрахунками, з міської казни відчепили 200 тис. гривень. Плюс, природно, витрати на відрядження.

На ці гроші, спущені десь у далекій африканській країні за один тиждень, можна було б поставити кілька нових дитячих майданчиків. Або поміняти вікна в якій-небудь школі. Або відремонтувати два-три міжквартальних проїзду. Або обладнати кілька пандусів. Або залатати поточну дах. Але ні! Місто відправляє Поворозника в ПАР!

Втім, відкинемо геть крохоборство і згадаємо про імідж, про розвитку місцевого самоврядування та необхідності всіляко інтегруватися скрізь, де нас інтегрують. Так ось, знаєте, навіщо їздив заступник Кличка так далеко? Щоб перейняти передовий досвід у боротьбі зі Снідом. Точніше: взяти участь у 21 Міжнародній конференції "Досягнення цілей 90-90-90: прискорення дій по боротьбі зі Снідом".

Відпрацьовуючи бюджетні гроші, Поворозник представив англомовну сторінку міста Києва на порталі Fast Track, взяв участь у двох семінарах і одному брифінгу.

За підсумками його поїздки планується організувати зустріч робочої групи (...) для вироблення цілей і заходів по боротьбі з епідемією" (...) і подати пропозиції для проведення Всесвітнього дня боротьби зі Снідом у місті Києві. За цим варто було літати в Дурбан?!

Китайська грамота

До речі, як показала все та ж Система публічної інформації КМДА, липень для міського начальства став досить насиченим місяцем в плані закордонних поїздок. Причому, широкої громадськості, як правило, відомо тільки про вояжи першої особи - мера столиці. Але, як з'ясувалося, начальники рангом нижче теж не відмовляють собі в задоволенні подивитися на світ на халяву.

Наприклад, з 28 червня по 17 липня начальник управління мистецтв та культурно-освітніх установ Сергій Анжияк, директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА Оксана Колтик і заступник директора Департаменту фінансів КМДА Олександр Корінь провели в приємну поїздку з Китаю. 

Їх маршрут пролягав через міста Наньчан, Пекін, Шанхай і Цзиндечжень. У них міські чиновники вивчали передовий досвід Піднебесної в адміністративному управлінні.

Привезли багато вражень, якими не забули поділитися зі своїм головним керівником Віталієм Кличком у звіті. Чимало в цьому документі цікавих моментів. Наприклад, "рівень сприйняття корупції у КНР відрізняється від України тім, що, наприклад, співпраця чиновниками з афілійованими до нього структурами, яка сприяє економічному зростанню, не трактується як корупційне діяння".

Чекаємо, коли ці відкриття, які можна було зробити і без вояжу в Піднебесну, ляжуть в основу нових напрацювань мерії.

Серед іншого, нашої делегації "вдалося познайомитися та обмінятися досвідом з колегами з Молдови, Узбекистану, Киргизії, Палестини, Афганістану, Гондурасу. Мабуть, їм було чого один в одного повчитися.

Галопом по європах

Директор Департаменту громадських комунікацій КМДА Марина Хонда як раз в цей час здійснювала європейський вояж у складі української делегації, яка вивчала механізм співпраці держави з громадськими організаціями.

Спочатку, 30 червня, за досвідом поїхали в Мінськ. Але вже 1 липня звідти виїхали в Австрію, де пробули до 5 липня. А з 5 по 9 липня провели на березі Атлантичного океану в Лісабоні (Португалія). Зрозуміло, не покладаючи рук, вивчаючи чужий досвід. В даному випадку - надання соціальних послуг.

За підсумками поїздки в своєму звіті Хонда пообіцяла, що вже до жовтня будуть напрацьовані правові механізми вдосконалення системи надання соціальних послуг в Україні, де, в свою чергу, місто Київ стане пілотним проектом у цій сфері".

Ось таким насиченим для начальників підрозділів міськадміністрації видався липень.

Підведемо підсумки. В Департаменті суспільних комунікацій дізналися щось нове про надання соціальних послуг і вирішили подумати, як їх удосконалити в Києві. Керівники департаментів, пов'язаних з фінансами, а також культурою дізналися, як будується державне управління в Китаї. А також - Афганістані, Киргизії, Гондурасі. Заступник голови КМДА презентував "на світовому рівні" інтернет-сторінку, присвячену боротьбі зі СНІДом в Києві.

Не знаю, напевно, це важливо і, може бути, навіть необхідно. Якщо б у міських лікарнях не кидали без уваги людей, яким нічим заплатити. Якщо б всі неходячие інваліди могли дістатися до магазину чи аптеки. Якби не потрапляли діти у відкриті люки. Якби не розсипалися на очах пам'ятники архітектури. Якби не викачували за тепло і гарячу воду останні гроші.

Це ж скільки країн потрібно об'їздити, скільки бюджетних коштів витратити і скільки досвіду перейняти, щоб навчитися жити по совісті.

 
Коментарі (0)