Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГЧиновників «Київпастрансу» спіймали на «відкаті» 600 тисяч грн
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Чиновників «Київпастрансу» спіймали на «відкаті» 600 тисяч грн

Керівник підрозділу КП «Київпастранс» вимагав «відкат» у 600 тисяч гривень у субпідрядника. Про це повідомляє прокуратура столиці.

 

Керівник підрозділу КП «Київпастранс» вимагав «відкат» у 600 тисяч гривень у субпідрядника. Про це повідомляє прокуратура столиці.

За даними слідства, протягом 2021 року керівництво відокремленого структурного підрозділу КП «Київпастранс», підпорядкованого департаменту транспортної інфраструктури КМДА, прописало умови та уклало з підконтрольним фіктивним підприємством договір підряду на проведення робіт з реконструкції трамвайних колій. Сума договору склала понад 400 млн. гривень.

Фіктивний підрядник, не маючи власних потужностей для виконання робіт, уклав договір субпідряду з іншим приватним підприємством майже на 28 млн. гривень. Субпідрядник роботи виконав, але керівництво структурного підрозділу КП з ним не розраховувалося та заборгувало майже 3,5 млн. гривень.

За погашення цієї заборгованості та отримання «допуску» до інших проектів чиновники вимагали з виконавця робіт 10% «відкату». Загальна сума неправомірної вигоди становила понад 600 тис. гривень. Голову підрозділу та його заступника затримано під час передачі грошей. Також упіймали і посередників — директор підконтрольної фірми та довірена особа комунальника, яка здійснювала реєстрацію підконтрольних фіктивних підприємств та керувала ними.

Під час обшуків у робочому кабінеті керівника структурного підрозділу знайдено гранату Ф1, із сейфу вилучено 20,6 тис. доларів.

Корупціонерам вручено підозри за ч. 3 ст. 368 КК. Перевіряється причетність учасників схеми до розкрадання понад 400 млн. гривень, виділених на розвиток та утримання інфраструктурних об'єктів столиці.

 

 

 
Коментарі (0)