Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДекому з киян доплатять за «доступне житло»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Декому з киян доплатять за «доступне житло»

Окремі категорії киян отримують додаткові пільги за здешевленою іпотекою. Від початку року 6 родин уже скористалися такою можливістю.

В Києві продовжується реалізація додаткових заходів в межах програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Киянам, які скористалися програмою для оплати першого внеску на сьогодні перераховано кошти в сумі понад  296 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у Державному фонді сприяння молодіжному житловому будівництву.

Зокрема, директор Іпотечного центру в м. Києві та Київській області Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний відмітив, що в межах програми було прийнято рішення про надання часткової компенсації вартості житла за рахунок коштів міськбюджету окремим категоріям киян.

Так, до обраних категорій зараховуються педагоги, медики, працівники служб соцзахисту, та працівники комунальної сфери, які перебувають на квартобліку.  Компенсація таким громадянам, у залежності від стажу роботи та терміну перебування на квартобліку, може доходити до 20% від вартості житла.

В 2013 році 6 київських родин вже скористалися такою можливістю. Всього в бюджеті м. Києва на 2013 рік для надання зазначеної допомоги передбачено кошти в сумі 10 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна», в основі державних житлових програм - видача громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, державної допомоги у вигляді пільгового кредиту, компенсації частини вартості житла або ж процентної ставки за іпотечним кредитом.

 
Коментарі (0)