Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТранспортГоловний вокзал України планують передати в концесію
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Головний вокзал України планують передати в концесію

Передача в концесію Центрального залізничного вокзалу в Києві можлива не раніше 2020 року

За словами міністра, інвестори зацікавлені взяти участь у концесії вокзалу 

Передача в концесію Центрального залізничного вокзалу в Києві можлива не раніше 2020 року, так як протягом цього року необхідно підготувати відповідну документацію. 

Про це в інтерв'ю УНІАН повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. «Ми зараз готуємо важливий документ - концесію залізничних вокзалів. Я б хотів, щоб пілотним проектом став Центральний залізничний вокзал у Києві ... Реально можна говорити про 2020 рік, тому що за нашим досвідом підготовки концесійних проектів у морській галузі середній час таких напрацювань становить близько року», - повідомив Омелян. 

За його словами, цей вокзал з точки зору інвестиційної привабливості є дуже цікавим об'єктом, інтерес інвесторів до його концесії є. «Так, є інтерес, в тому числі й до концесії вокзалів. Це - хороший бізнес, це - величезні площі, які зараз неефективно використовуються і служать джерелом дрібної наживи для окремих управлінців. Ми хочемо, щоб вони приносили прибуток компанії, ставали окрасою міст», - підкреслив міністр. 

Як повідомлялось раніше, 18 січня Омелян повідомив про плани розробити проект привокзальної площі і самого центрального вокзалу, як єдиного комплексу, а в подальшому передати його в концесію. На думку міністра, першочерговими кроками у розвитку столичного залізничного вокзалу повинні стати вирішення питань стихійної торгівлі, паркування та безпеки. Варто зазначити, що ще в листопаді 2018 року Мінінфраструктури за результатами переговорів з "Укрзалізницею" визначило залізничний вокзал Миколаєва можливим об'єктом концесії у форматі державно-приватного партнерства. До цього, в квітні керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявляв, що багато вокзалів збиткові і компанія витрачає до 500 млн грн на їх утримання. У зв'язку з цим «Укрзалізниця» заявила про намір до кінця 2018 року об'єднати всю мережу вокзалів в одну компанію для передачі вокзалів у концесію.

 

 
Коментарі (0)