Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїБудівництвоХрещатик змінить свій вигляд
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Хрещатик змінить свій вигляд

Через п'ять років на центральній вулиці столиці з'явиться відбудована 12-ти поверхова будівля Центрального гастроному. За словами забудовників, гастроном стане найбільшим в Україні.

Центральний гастроном стане найбільшим в Україні,  його реконструкція почнеться наступного року. А потім частину Хрещатика чекає масштабна реконструкція. Про це пише «Сегодня».

Забудовники Центрального гастроному завершують розробку проекту і планують почати будівництво із збереженням зовнішніх стін, які представляють історичну цінність. Так, як це головний старожил Хрещатика, який пережив Велику Вітчизняну війну. Це триповерхова будівля XIX століття ось уже кілька років прихована рекламою. З дня його закриття в 2004 році чуток про долю гастроному була маса.

На думку власників, будівля вже не відповідає масштабу забудови Хрещатика та Богдана Хмельницького і не відповідає рівню кутової будівлі, яка має формувати це знакове перехрестя.
 
«Проектом реставрації передбачено збільшення об'єму і висоти будівлі Центрального гастроному до 12 поверхів, але не вище сусіднього ЦУМу. Будівництво буде йти в дві черги. Перша - зведення підземного паркінгу і семи поверхів. Разом з ЦУМом, реконструкція якої проводиться зараз, нова будівля гастроному створить «симетричні ворота», які будуть починати вулицю Богдана Хмельницького. Фасади триповерхової будівлі будуть повністю збережені і реконструйовані. Друга черга будівництва та реконструкції (за проектом, це ще п'ять поверхів) розпочнеться після розробки і затвердження комплексної реконструкції всього кварталу - від вулиці Богдана Хмельницького до бульвару Шевченка - по концепції, яку розробляє архітектор Лариса Скорик. Скоріше всього, це буде лише після 2017 року » - розповів директор компанії-забудовника Володимир Прокопенко.
 
За словами архітектора Лариси Скорик, ідея провести реконструкцію кварталу від Богдана Хмельницького до бульвару Шевченка з'явилася ще в 1975 році. Але оскільки там приватизували все, аж до кіосків в кілька квадратних метрів, то зробити реконструкцію неймовірно складно.
 
 «Усіх найкращих залучено до реконструкції ЦУМу. Тому почати роботи ми плануємо в третьому кварталі 2014 року, після завершення будівельних робіт у сусідів. А так як роботи з влаштування фундаментної частини будівлі Центрального гастроному займуть досить багато часу, то завершення будівництва першої черги передбачається в 2017 році »- повідомляє архітектор.
 
За проектом, буде два підземних і сім наземних поверхів. Оновлений Центральний гастроном стане найбільшим в Україні.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», у  Києві почали чергове будівництво століття. До початку європейського чемпіонату з баскетболу в столиці зведуть нову арену.
 
 
Коментарі (0)