Рус Укр
ГоловнаПублікаціїБлагоустрійХто підійме центр столиці з руїн? - опитування
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Хто підійме центр столиці з руїн? - опитування

Центр столиці зазнав серйозних руйнувань внаслідок акцій протесту. Хто заплатить за відновлення зовнішнього вигляду Києва? – пересічні громадяни мають різні думки, деякі з них невтішні.

Понад два місяці в Україні тривають акції протесту, які почалися 21 листопада 2013 року як реакція на рішення Кабінету Міністрів про зупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Протягом цього часу сталося багато змін: акція набула політичного забарвлення, з мирного протесту переросла у силове протистояння, яке забрало не одне людське життя, стала передумовою кадрових змін у управлінському апараті, тощо. Однак, поряд з економічними, політичними і громадськими перетвореннями, варто зазначити, Євромайдан сильно змінив і серце столиці – Майдан Незалежності та прилеглі вулиці.

Розібрана бруківка, зірвані лавки, огорожі, сміттєві урни і баки, розписані фасади будинків, розбиті вікна адмінбудівель, потрощені меблі... «Україна Комунальна» вже запитувала раніше своїх читачів: Чи є виправданим на їхню думку псування елементів благоустрою міста під час акцій протесту? Тоді більшість опитуваних (41%)  ствердили, що псування благоустрою міста немає ніякого стосунку до ідеї мирного протесту. 30% притрималися протилежної думки – такі дії виправдані, коли йдеться про захист мирного протесту від силовиків. 22% не вбачили проблеми, адже лавки та клумбові паркани придбані за кошти українців - платників податків.  8% переймалися за комунальне майно, адже це додаткові витрати з міського бюджету.

А й справді, хто платитиме за спотворений акціями протесту зовнішній вигляд Києва? «Україна Комунальна» вирішила поцікавитися думкою читачів і цього разу.

Відповідне опитування проводилося на шпальтах інформаційного агенства та у мережі Facebook у період з 27 січня по 3 лютого ц.р.

За його результатами виявилося, що українці не мають одностайної відповіді. Так, 29% ствердило, що за відновлення центра столиці заплатить муніципалітет за кошти громади; 24% гадають, що ремонтні роботи проведе наступна влада; 18% переконані, що свідомі громадяни власними силами візьмуться відновлювати Майдан Незалежності; 17% підтримали думку, що ремонтом займуться євромайданівці за кошти опозиції; 12% гадають, що опісля закінчення акцій протесту, центр столиці залишиться у такому ж вигляді.

 
Коментарі (0)