Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїНовини ЖКГЯк Київ у Ялті інвестиції шукав
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Як Київ у Ялті інвестиції шукав

КМДА презентувала два інвестиційні проекти на III Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі держав – учасниць СНД «Ялтинські ділові зустрічі».

Ними стали: проект лінії метрополітену в напрямку житлового масиву «Вигурівщина-Троєщина» та проект ділового містечка «Київ-Сіті».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі установи.

За інформацією Головного управління економіки та інвестицій КМДА, містом вже розроблені техніко-економічні показники будівництва нової гілки метрополітену. Вартість будівництва складає орієнтовно 11,2 млрд грн, з яких на будівництво першої ділянки спрямують 7 млрд грн, другої – 4,2 млрд грн. За попередніми розрахунками пасажиропотік нової лінії сягатиме 40,8 тис. осіб на годину. Проектом передбачено будівництво 12 станцій, в тому числі 2 пересадочних вузлів. Передбачається, що будівництво буде завершено у 2017 році.

Схемою співпраці передбачено, що інвестор відповідатиме за фінансування, будівництво, закупівлю обладнання та оперативне управління процесом, а міська влада – за вирішення земельних питань, надання активів, регулювання тарифів і контроль за виконанням інвестором своїх зобов'язань перед громадою Києва.

План реалізації проекту передбачає шість основних етапів, перші з яких вже пройдені. Сьогодні визначений консультант реалізації проекту – ВАТ «Федеральний центр проектного фінансування» (Росія), на якого покладені завдання щодо вироблення фінансової моделі, юридичної схеми і кращого технічного рішення реалізації проекту.

Другий масштабний проект Києва, який був презентований на Ялтинській конференції, стосувався будівництва ділового містечка «Київ-Сіті». За словами начальника Головного управління економіки та інвестицій КМДА Ігоря Довбаня, місто вже визначило п'ять майданчиків для реалізації проекту (район Одеської площі»; Осокорки-Північні – північніше Південного моста; Північна Теличка – між Південним і Дарницьким мостами; район Дніпровської набережної та район озера Вирлиця). Наразі проведено ретельний аналіз майданчиків для «Київ-Сіті», виконаний містобудівний та економічний розрахунок.

Реалізація проекту «Київ-Сіті» передбачає залучення іноземних інвестицій в обсязі до 21 млрд грн. При цьому міська влада готова провести підготовчі роботи – відвід землі, інженерне забезпечення тощо. Втілення цього задуму в життя дозволить створити 30-80 тис. робочих місць та ефективно розподілити транспортні потоки, які сьогодні зосереджені у центрі столиці.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)