Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЯк в Києві розкрили шахрайську схему з квартирами
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Як в Києві розкрили шахрайську схему з квартирами

У столиці викрили масштабну шахрайську схему з пільговими квартирами. Зловмисники незаконно отримували соціальну пільгу на житло а потім перепродавали його. Таким чином їм вдалося збути майже 40 квартир в столиці.

У Києві борці з організованою злочинністю викрили масштабну квартирну аферу учасників організованої злочинної групи, які обдурили місцевого бюджету на суму понад 2,5 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі УБОЗу.

«Працівники спецпідрозділу викрили угруповання, учасники якого впродовж кількох років за підробленими документами отримували квартири на пільгових умовах. Зловмисники шукали охочих придбати житло, за «гонорар» від 7 до 25 тисяч доларів США», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, зловмисники брали на себе весь процес оформлення нерухомості. Вони вимагали у громадян «загубити» старий паспорт, і з новим прописатися в гуртожитку. Далі їх ставили на квартирний облік, заповнюючи від імені останніх всі необхідні документи, про що було відомо посадовим особам відділу обліку та розподілу житлової площі.  

«Для того щоб прискорити весь процес, зловмисники підробляли документи, які надавали право їх «клієнтам» позачергового або першочергового забезпечення житлом», - зазначають в прес-службі. Наприклад, це могли бути медичні документи, що підтверджують важку хворобу людини (рак чи туберкульоз). Таким чином, люди за короткий період часу отримували квартири, не маючи на це жодних законних підстав.

Також, в УБОЗі зазначили, що майже всі отримані квартири відразу продавалися. Зловмисникам вдалося перепродати 36 таких квартир.
 
Закінчено досудове розслідування та направлено до суду кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 2,3 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.
 
Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Коментарі (0)