Рус Укр
ГоловнаКиївські будніТранспортЕ-квиток в Києві знову відкладається
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Е-квиток в Києві знову відкладається

У Києві перенесли запуск електронного квитка в промислову експлуатацію

У Києві перенесли запуск електронного квитка в промислову експлуатацію. Про це повідомив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

«Тривають підключення автоматів самообслуговування для покупки і поповнення карток і установка турнікетів для зчитування QR-квитків. Але для того, щоб використання е-квитка було зручним для всіх без винятку пасажирів, його запуск відбудеться в промислову експлуатацію в 2020 році, а не 1 листопада 2019 року », - сказав чиновник.

За його словами, найближчим часом КМДА визначить точну дату введення системи.

Він уточнив, що зміна дати пов'язане з вирішенням питання організації проїзду пільгових категорій пасажирів, зареєстрованих в Києві.

«Це означає, що в громадському транспорті діятимуть одночасно нова і стара системи оплати проїзду. Пасажири зможуть розраховуватися як транспортної карткою або QR-квитком, так і готівкою. У наземному транспорті продовжать діяти паперові квитки, а в метро - жетони. Зміна терміну запуску промислової експлуатації системи відбувається для того щоб е-квиток був максимально зручним для кожного пасажира, незалежно від його реєстрації або наявності пільгової категорії », - роз'яснив він.

Ще однією причиною він назвав відстрочку впровадження учнівського електронного квитка. Це пов'язано з тим, що Київрада довгий час не збирається на засідання.

Чиновник також зазначив, що щодня тисячі киян користуються електронним квитком і їх число нібито постійно зростає.

«З початку року пасажири сплатили проїзд з його допомогою 70 млн раз. А картками Kyiv Smart Card користуються вже 190 тисяч осіб. Громадський транспорт готовий приймати безготівкову оплату. 100% наземного транспорту обладнані валідаторами, турнікети на всіх станціях зчитують транспортні карти », - сказав він.

Як відомо, раніше в КМДА планували, що електронний квиток запрацює на всіх видах муніципального транспорту столиці з 1 листопада цього року.

А в Київському метрополітені повідомляли, що жетонами можна буде користуватися до 31 жовтня 2019 року. Далі відповідно до закону про електронний квитку і розпорядженням КМДА щодо впровадження автоматичної системи оплати проїзду повинні були працювати тільки електронні засоби оплати.

 

 
Коментарі (0)