Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024КМДА просить використовувати на потреби виробництва теплової енергії газ українського видобутку
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
27 Березня 2024 p.
26 Березня 2024 p.
25 Березня 2024 p.
22 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
19 Березня 2024 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

КМДА просить використовувати на потреби виробництва теплової енергії газ українського видобутку

Київська міська адміністрація звернулась із листом до Уряду з пропозицією використати на потреби виробництва теплової енергії для населення газ українського видобутку
Київська міська адміністрація звернулась із листом до Уряду з пропозицією використати на потреби виробництва теплової енергії для населення газ українського видобутку, який за розрахунками КМДА коштує не більше 4 тис. грн за тисячу кубометрів, про це повідомила пресслужба КМДА.
 
"Ми звернулись із листом до Уряду України, де пропонуємо на період коливань ринкових цін на природний газ опрацювати можливість визначення газу видобутого АТ "Украгазвидобування" (що є частиною групи компаній "Нафтогаз України") природним газом соціального призначення. Адже його собівартість становить не більше 4000 грн за 1000 куб. м. Це дозволить уникнути підвищення тарифів на гарячу воду та опалення, до чого зараз змушені готуватись більшість українських міст", – говориться у повідомлені.
 
У адміністрації заявили, що раніше для теплопостачальних підприємств діяли спеціальні умови закупівлі газу, що враховували соціальну функцію теплокомуненерго в процесі надання послуг населенню. Тепер здійснення оплати після того, як підприємство спожило природний газ скасовано, що створює критичну ситуацію з розрахунками за газ на фоні відсутності обігових коштів у ТКЕ. 
 
Нагадаємо, з 20 травня 2021 року уряд вирішив не продовжувати термін дії покладання спеціальних обов’язків, які для теплокомуненерго виконував "НАК "Нафтогаз України".
 

Станом на 5 травня сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ і ТЕЦ за газ, який використовується для виробництва теплової енергії, становила близько 55,5 млрд грн. 

 
Коментарі (1)
Володимир Нечай
07 Липня 2021 p. 15:59
Українська еліта продовжує пропагувати соціалізм №2?. Не розуміють, що причиною 1991 року (крах соціалізму) був, в тому числі крах ручного тарифоутворення? Правильно давайте золото добуте в Україні продавати по собівартості! Я опалююсь дровами купленими за ринковою ціною.А мою частку газу в народному майні еліта вирішила віддати "дяді Васі" по 4 грн. Бо він же свій виборець. Ось що таке корупція. Так само мою частку землі віддали безкоштовно "Дяді Колі".