Рус Укр
ГоловнаПублікаціїБлагоустрійКиян незаконно позбавляють тротуарів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киян незаконно позбавляють тротуарів

Кожен рік розпорядженням голови КМДА видаються дозволи на встановлення літніх майданчиків для ресторанів і кафе. Виникає питання, а чи законно звужувати тротуар літніми майданчиками?

Є ДБН В.2.3-5-2001, який призначений для будівництва доріг і вулиць в населених пунктах і там сказано, що ширина тротуару при будь-яких розкладах не може бути менше 1,5 метра, але при визначенні її ширини, в будь-якому випадки, повинна враховуватися інтенсивність руху пішоходів по ньому (на кожного пішохода не менше 0,75 м)!

Натисність для збільшення

Виникає логічне запитання, а чи враховував Володимир Бондаренко інтенсивність руху пішоходів тротуарами, коли тихцем (а я можу це довести) підписав 12 травня 2014 року розпорядження про «літніх майданчиках»? Безумовно, що ні. Текст документу можна читати тут.

Натисніть для збільшення

Так виникає питання, а в чому полягає «господарник», як він себе називає? У тому, що, наприклад, на вул. Шота Руставелі, 22-а ресторан «Жовте море» захопив весь тротуар і залишив жалюгідний метр для пішоходів? Або «Євразія», яка також захопила тротуар на Ярославому Валу, 8-а? Пішоходи - ніхто, клієнти ресторанів - всі? Чи хабарі вирішують все?

Майданчик

фото - Клим Братковський

Я не проти літніх майданчиків, якщо вони не зменшують ширину тротуару в 2 і більше рази, крім того, я проти літніх майданчиків, якщо сам тротуар неширокий, а інтенсивність руху пішоходів висока.

фото - Клим Братковський

Але у людей виникає питання, що робити і як з цим боротися?

1. Я не заперечую, що «літні майданчики мають право на існування. Але, до цього питання потрібно підходити з розумом. Не можна давати дозвіл на звуження тротуару, де велика інтенсивність пішоходів або де можуть проходити масові походи людей, наприклад, на Червоноармійській на стадіон «Олімпійський». Безпека і комфорт пішоходів повинна стояти вище прибутку ресторанів за рахунок додаткових місць на «літніх " майданчиках».

2. Безумовно, що місто повинно заробляти на літніх майданчиках», які розташовані на комунальних тротуарах. Але, потрібно відзначити, що місто погано контролює ці «літні майданчики». Справа в тому, що дозвіл на літні майданчики, наприклад, в минулому році видавалися з квітня по листопад, а такі ресторани, як «ОК бар» або «Ішак» не розбирали їх на зиму і використовували без сплати будь-яких внесків до міського бюджету та продовжують використовувати вже на підставі нового дозволу. Інші, як ресторан «Муракамі» не розбирали їх, хоча і не використовували, і тільки деякі порядні ресторани витрачали кошти і сили на їх розбирання на зимовий період («Мафія», «Жовте море», «Євразія»). Виникає питання, для чого нам Департамент благоустрою, який не штрафує і не демонтує на зимовий період такі «літні майданчики»?

3. Чи треба боротися з чиновниками КМДА, які видають дозволи на «літні майданчики», тим самим обмежують прохід пішоходів по тротуару, де інтенсивний рух пішоходів? Нагадаю, що Володимир Бондаренко нишком 12 травня 2014 року підписав розпорядження, яке дає право встановити «літні майданчики». 

Слід зазначити, що ряд «літніх майданчиків» настільки великі, що вони займають мало не весь тротуар, хоча за правилами ширина тротуару не може бути меншою ніж 1,8 м і «літній майданчик» не повинна обмежувати вільний прохід пішоходів по ньому.

План дій:

1. Необхідно зібрати фотодокази того, що «літній майданчик» обмежує прохід по тротуару, де висока інтенсивність пішоходів або ширина тротуару менше 1,8 метра (причому потрібно вважати не від бордюру, а від дерев, стовпів, ларьків, сіті-лайтів і т.д. до кордону «літнього майданчика») і написати електронний інформаційний запит до КМДА.

2. Написати індивідуальні чи колективні письмові скарги КМДА.

3. Якщо голова КМДА не відреагує на скарги, то підемо до адмінсуду. Будемо визнавати його розпорядження частково недійсним, в частині тих адрес «літніх майданчиків», які обмежують прохід пішоходів по тротуару. 

 
Коментарі (0)