Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоКиян очікують більш вигідні умови купівлі нового житла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киян очікують більш вигідні умови купівлі нового житла

Купівля нового житла може стати більш вигідною для киян. Багато забудовників можуть знизити ціну початкового внеску при оформленні відстрочки.

Восени на первинному ринку нерухомості Києва умови купівлі квартир поліпшаться: девелопери будуть знижувати суму початкового внеску і збільшувати терміни розстрочки. Про це пише svdevelopment.com.

На думку президента будкомпанії «БілдГрупМенеджмент» Ігоря Вишнякова, причиною цього стане зростаюча конкуренція на ринку новобудов столичного регіону і відсутність іпотечного кредитування.

«За даними відділів продажів, протягом 7 місяців поточного року кількість угод з оформленням розстрочення від забудовника зросло більш ніж в 2 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року. При цьому угод із залученням іпотечного кредитування за ці ж 7 місяців практично немає. Хоча ще торік банки хоч і неохоче, але видавали позики на покупку «первинки» - розповідає експерт.

«Оскільки кількість покупців, готових викласти за квартиру відразу всю суму, все ще не перевищує 10-15%, попит на будь-які інструменти відстроченого платежу залишається стабільним», - сказав пан Вишняков. Він вважає, що восени багато девелоперів знизять суми початкового внеску за 50-метрову однокімнатну квартиру з 30 тис. дол до 15 тис. дол.

За словами експерта, при цьому розстрочка надаватиметься на 5 років і більше. Крім того, за прогнозами, восени істотно посилиться тенденція тиску регіонального житла на столичний ринок нерухомості.

«У цей період очікується масова здача в експлуатацію житла, яке забудовники почали зводити відразу після кризи, в 2010 році. Це переважно об'єкти економ-класу, що користуються сьогодні найбільшою популярністю серед покупців. Тиск на столичний ринок будуть надавати комплекси, що  вводяться в експлуатацію в Київській області, особливо в західному напрямку - Ірпені, Бучі, Вишневому, Софіївській та Петропавлівській Борщагівці », - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», все частіше при купівлі житла українці надають перевагу економ-класу вартістю до 800 тис. грн, однак, не дивлячись на це, шукають двокімнатні квартири загальною площею 68-82 кв. м. Про це свідчать дані єдиного аналітичного центру найбільших агентств нерухомості Києва.

 
Коментарі (0)