Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЯк платити за тепло, коли будинковий лічильник не на комобліку
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Як платити за тепло, коли будинковий лічильник не на комобліку

Киянам пояснили як відбувається нарахування за спожите тепло у разі зняття теплолічильника з комерційного обліку. Крім того, мешканців столиці закликають берегти встановлені прилади обліку та вжити всіх необхідних заходів для їх збереження.

ПАТ «Київенерго» пояснило причини нарахувань «за нормою» за опалення тим клієнтам, які раніше розраховувалися згідно з показаннями  будинкових теплолічильників, але отримали рахунок за листопад 2015 року, сформований за тарифом 16,14 за кв. м.

Зокрема, для того щоб платіжка формувалась за фактичними показаннями теплолічильника, прилад має перебувати на комерційному обліку в «Київенерго». Він може бути тимчасово знятий з обліку  виконавця послуг через те, що:

1) закінчився міжповірочний інтервал приладу;
2) теплолічильник не працює та потребує ремонту;
3) теплолічильник викрадено.

Так, згідно з Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води та водовідведення, затверджених  Постановою від 21 липня 2005 р. № 630  Кабінету міністрів України, повірка або ремонт приладу обліку має бути здійснені організацією, яка утримує на балансі теплолічильник. 

За час повірки, але не більше одного місяця, клієнт оплачує послугу відповідно до середньомісячних показань приладу обліку за попередній опалювальний період. Нарахування проводяться за тарифом 657,24 грн/Гкал для квартир, обладнаних квартирними приладами обліку теплової енергії та будинків з будинковими  приладами обліку теплової енергії.

Якщо  прилад обліку не повірено в місячний термін або у разі його несправності, плата за послугу вноситься згідно з нормативами споживання. Тобто нарахування проводяться за тарифом 16,14 грн за кв. м, затвердженим Постановою від 31 березня 2015 р. № 1171 Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

У той же час компанія закликає житлово-експлуатаційні організації та всіх киян берегти встановлені прилади обліку та вжити всіх необхідних заходів для їх збереження.

Нагадаємо, з київських будинків крадуть прилади обліку теплової енергії. Так, у 2015 році більш ніж 60 вузлів обліку тепла було частково або навіть повністю розкрадено.

 
Коментарі (0)