Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиян закликають до енергозбереження
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киян закликають до енергозбереження

Надскладна ситуація з газом в країні змушує владу думати про забезпечення населення теплом взимку. Зокрема, київська влада просить містян з розумінням поставитися до відключення гарячої води задля економії палива.

Киян закликають готуватися до опалювального сезону, використовуючи енергозберігаючі технології та альтернативні джерела енергії. Наразі через складну ситуацію з теплопостачанням столиця недоотримує 1,3 млн кубометрів газу на день. Про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Ігор Ніконов.

«Сьогодні для того, щоб заповнити сховища газом, уряд ухвалив рішення обмежити споживання газу. Так, Київ має споживати близько 2 мільйонів кубометрів на день, втім зараз ця цифра становить лише 700 тисяч кубометрів», – пояснив він, закликаючи киян з розумінням поставитися до ситуації, що склалася.
 
Зокрема, пан Ніконов підкреслив, що відключення столичних будинків від гарячого водопостачання – це проблема не Києва, а результат дуже складних стосунків з Росією щодо постачання газу. 
 
«Наприклад, всі комунальні лікарні мають передбачити можливість підключення та використання твердопаливних котлів. До речі, НКРЕ (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, – ред.) вже висловила готовність прискорити процедуру надання офіційних тарифів постачальникам таких котлів. Крім того, на сьогодні дуже ефективними є і електроприлади з низьким рівнем споживання електроенергії», – повідомив пан Ніконов.
 
Перший заступник голови КМДА також попередив, що у разі вкрай складної ситуації з теплопостачанням уряд може знизити базову розрахункову температуру у житлових будинках з 18 до 16 градусів. «Тому сьогодні я звертаюся до всіх киян – утепліть власні помешкання, перевірте електропроводку. А ЖЕКи я закликаю проінспектувати будинкові тепломережі та забезпечити утеплення під’їздів», – наголосив він.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», кількість будинків, відключених від гарячого водопостачання, збільшуватиметься. «Обмеження використання газу через відключення гарячої води у столиці зумовлене надскладною ситуацією в державі: як у військово-політичному, так і у економічному плані», – повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький. Він зазнчив, що ті запаси газу, які є зараз у державі, чітко регламентовані та розподілені між регіонами. 
 
Коментарі (0)