Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКиянам дали відстрочку на встановлення «газових» лічильників
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам дали відстрочку на встановлення «газових» лічильників

Столичним споживачам, у помешканнях яких встановлена газова колонка для нагріву води, але відсутній лічильник газу не відключатимуть газопостачання аж до квітня. За цей час, кияни повинні встановити прилади обліку.

У Києві споживачам, в квартирах яких встановлені водонагрівальні газові колонки, але не встановлено лічильник газу не відключатимуть газопостачання до 1 квітня. Втім, до цього часу, кияни повинні обладнати помешкання приладом обліку, який «Київгаз» встановлює безкоштовно. Про це повідомила речник ПАТ «Київгазу» Юліна Бедрицька, передає прес-служба підприємства.

Зауважимо, що таким споживачам передбачалось відключати газопостачання з 1 січня, відповідно до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

«На сьогодні жодного споживача не відключено. Ми продовжили їм термін на встановлення лічильників до 1 квітня», - сказала вона.

Окрім того, пані Бедрицька наголосила, що такі дії «Київгазу» не порушують закон, адже здійснюються за погодженням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Наразі споживачів, які мають газові колонки, але не мають лічильників, нараховується  11 тисяч 720.

Всі ж бажаючі, які звернуться до ПАТ «Київгаз» після 1 квітня для встановлення безкоштовного газового лічильника, будуть встановлювати прилад обліку за власні кошти.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, мешканці столиці, які мають борги за газ до 1 липня минулого року, будуть отримувати дві платіжки за газ. Так, у зв’язку з розділом «Київгазу» на дві компанії, в одній з квитанцій буде вказано плату за минулий місяць, а в іншій – сума боргу.
 

 
Коментарі (0)