Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаКиянам назвали спосіб економії на споживанні світла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам назвали спосіб економії на споживанні світла

Використання потужних побутових електроприладів у нічний час допоможе киянам заощадити на споживанні електрики. Крім того, такі заходи допоможуть полегшити навантаження на Об'єднану енергосистему України.

Кияни зможуть заощадити на споживанні електроенергії, використовуючи потужні побутові електроприлади в нічний час. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Київенерго».

«У зв'язку з тим, що в даний час Об'єднана енергетична система України відчуває дефіцитний баланс виробництва і споживання електричної енергії, «Київенерго» звертається до мешканців столиці з проханням економно використовувати електроенергію в побуті і уникати навантаження на електромережі в пікові години. Так, максимальне навантаження на енергосистему України припадає в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 20:00 до 23:00, а у вихідні дні з 21:00 до 00:00. Тому економне споживання електроенергії з боку споживачів не тільки допомагає Україні стати енергонезалежною державою, але і надає їм можливість значно знизити свої витрати», – пояснили в «Київенерго».
 
«Київенерго» рекомендує встановити в квартирі багатозонний лічильник і параметризувати його для ведення обліку електроенергії з двох або трьох зон. Зараз такі прилади дозволяють власникам двузонных лічильників з 1 квітня 2015 року отримати знижку в 50% при оплаті за електроенергію, спожиту в нічний час доби (з 23:00 до 07:00), трьохзонних – 60%. Однак у випадку встановлення тризонного лічильника електроенергія, спожита в години пікового навантаження, буде на 50% дорожче звичайної вартості. Тому користувачам при виборі тризонного тарифу слід бути впевненими в тому, що в пікові години їм знадобиться електроенергія в незначних обсягах.
 
До речі, у столиці триває кампанія з безкоштовної заміни старих електролічильників на сучасні зонні. Що таке багатозонні лічильники, в чому їх перевага і як киянам безкоштовно перейти на зонний облік? Пропонуємо відповідь з офіційних джерел.
 
Коментарі (0)