Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиянам «повернуть» гарячу воду
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам «повернуть» гарячу воду

У Києві відновили постачання гарячої води 1366 споживачам завдяки підключенню до ТЕЦ
Станом на 29 травня 1366 споживачам, із яких 1253 житлових будинки, 21 лікувальний заклад, 50 дитсадків, 42 школи та інші, відновлено постачання гарячої води після проведення гідравлічних випробувань. Зазначені будинки підключені до ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 замість районних котельних та станцій теплопостачання, повідомляє прес-служба КМДА.
 
На сьогодні без гарячого водопостачання залишаються майже три тисячі будівель.
 
Нагадаємо, у квітні цього року завершилась угода міста з ПАТ «Київенерго». Виконавцем послуги гарячого водопостачання та опалення з травня стало комунальне підприємство «Київтеплоенерго». 
 
НАК «Нафтогаз Україна» відмовляється укладати угоду на газопостачання без врегулювання питання заборгованості. За баченням «Нафтогазу», міське підприємство повинне перебрати на себе заборгованість, яка сьогодні є у «Київенерго» перед ним.
 
За словами заступника голови КМДА, застосування статті 22 Закону України «Про теплопостачання», на якій наполягає НАК, як підстави для покладення газових боргів «Київенерго» на міське підприємство є суперечливим.
 
«Розв’язання спору можливе або в процесі переговорів, або в судовій площині, однак поки ці процеси триватимуть – споживачі не повинні залишатися без послуги. Адже в законі немає норми, яка дозволяла НАК не укладати угоду з КП і залишати споживача без послуги. Більше того, чинне законодавство гарантує безперервність у наданні комунальних послуг і передбачає перерву в постачанні гарячої води лише на час ремонтних робіт», – говорить Петро Пантелеєв.
 

Посадовець наголосив, міська влада Києва підготувала звернення до Кабінету Міністрів України, як до представника власника компанії НАК «Нафтогаз Україна». 

 
Коментарі (0)