Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЖитлоКиянам продають незаконне житло
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам продають незаконне житло

Кияни мають звертати особливу увагу на наявність дозвільних документів у забудовника, купуючи житло. Адже наразі більше ста об’єктів столиці викликали питання у міської влади щодо законності здійснення там робіт.

Через наявність недобросовісних забудовників та махінацій у сфері продажу нерухомості в столиці, громадянам необхідно бути вкрай уважними до документів, купуючи житло. Про це зазначив заступник голови КМДА Павло Рябікін, передає прес-служба відомства.

Павло Рябікін наголосив, що здійснюючи моніторинг за будівництвом у столиці, міська влада виявляє об’єкти, де немає відповідних документів на здійснення робіт або документи оформлені неналежним чином, та повідомляє про це правоохоронні органи. Однак пильність повинні проявляти і самі покупці, адже зважаючи на складну економічну ситуацію в країні, кількість охочих заробити нечесним шляхом може побільшати.
 
«Нещодавно мене вразив один об’єкт на проспекті Науки. Він належить фірмі-банкруту і будівництво там зупинилося з 2006 року. Нещодавно там відкрився офіс і почали продавати квартири. Як виявилося, житло продається від імені кооперативу, що зареєстрований у Севастополі, однак керівництву кооперативу нічого не відомо про будівництво в Києві. За нашими даними в цьому будинку є 154 обмануті вкладники від попереднього забудовника, але й ці квартири продаються вдруге», – розповів заступник голови КМДА.
 
Павло Рябікін зазначив, що приблизно 120-130 об’єктів у Києві викликали питання у міської влади щодо законності здійснення там робіт. Ступінь готовності цих об’єктів і ступінь порушень різна.
«Наприклад, є об’єкти, що побудовані більше 10 років тому, і люди в них давно живуть. Вони у свій час отримали ключі від квартири, але не отримали документи, які узаконюють право власності на цю квартиру. Ми зараз намагаємось допомагати таким громадянам, які добросовісно придбали квартири, але не звернули достатньо уваги на оформлення документів», – зауважив заступник голови КМДА.
 
Павло Рябікін нагадав, що днями Київська міська державна адміністрація передала до правоохоронних органів інформацію про 45 об’єктів, що ідентифіковані як самовільне будівництво і на 8 майданчиках вже зупинені будівельні роботи.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», столичні навчальні заклади переведуть на економний режим енергоспоживання. Київські чиновники вважають, що це допоможе місту економити кілька мільйонів гривень щорічно.
 
Коментарі (0)