Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняГрафік відключень гарячої води у Києві
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Графік відключень гарячої води у Києві

Шановні читачі, «Україна Комунальна» нагадує, що у весняно-літній період «Київенерго» щороку проводить гідравлічні випробування теплових мереж. А отже, Вам доведеться зіткнутись з відключенням гарячої води за графіком у всіх районах Києва

Відучора фахівці ПАТ «Київенерго» відновили проведення щорічних гідравлічних випробувань теплових мереж міста. На час проведення гідравлічних випробувань у окремих мікрорайонах столиці тимчасово буде відсутнє гаряче водопостачання. Графік відключень гарячої води в Києві вже розроблено та опубліковано. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Київенерго».

«Гідравлічні випробування – обов’язковий етап підготовки тепломереж до опалювального сезону, що передбачено правилами підготовки теплових підприємств до опалювального періоду», - наголошують у компанії.

Нагадаємо, проведення таких випробувань дозволяє  виявити та ліквідувати максимально можливу кількість найбільш зношених ділянок мереж, запобігши таким чином появі пошкоджень під час наступного опалювального сезону.

 

Графік відключення гарячої води в Києві

графіки гідравлічних випробувань

Також слід зазначити, що на час проведення випробувань «Київенерго» не нараховує житлово-експлуатаційним організаціям (ЖЕО) обсяги споживання теплової енергії, а ЖЕО не стягують плату за гаряче водопостачання зі споживачів.

Нагадаємо, літом минулого року, в інтерв’ю Мінфіну, генеральний директор «Київенерго» Олександр Фоменко розповів про окремі аспекти проведення гідравлічних випробувань. За його словами, на сьогоднішній день компанія не може відмовитись від відключення киянам гарячої води влітку. Аргументує це посадовець великою кількістью аварій, які трапляються на столичних тепломережах.

«Сьогоднішній стан тепломереж не дозволяє відмовитися від цієї практики. Законодавчо ми повинні випробовувати тепломережі підвищеним тиском щороку. Інша справа, що у нас кількість пошкоджень дуже велике, тому час відсутності гарячого водопостачання займає більше, ніж хотілося б», - зазначив він.

За словами пана Фоменка, для того щоб привести тепломережі у належний стан для подальшої есплуатації, необхідно 10 млрд грн. Інвестувати дані кошти необхідно у найближчі 5-7 років, щоб увійти у нормативний показник аварійності. Разом з тим, компанія майже втричі збільшила об’єми по заміні теплових мереж: протягом 2011 року було замінено 30 км тепломереж, а у 2012 році – понад 80 км.

 
Коментарі (0)