Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїОпалювальний сезон 2023-2024Киянам завершили опалювальний сезон
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Киянам завершили опалювальний сезон

«Київенерго» повністю відключило від опалення житловий фонд міста. Продовжують опалюватись лише заклади освіти та об’єкти соціально-побутової сфери.

Фахівці ПАТ «Київенерго» завершили процес відключення споживачів від опалення, розпочався 16 квітня згідно з розпорядженням Київської міської державної адміністрації № 542 «Про завершення опалювального сезону у місті Києві» від 15 квітня. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Київенерго».

Станом на сьогодні, 24 квітня від опалення відключено 99%, або 16,4 тис. столичних споживачів, які перебувають у межах відповідальності компанії. Досі опалюються 173 споживачі, серед яких дитячі садочки, школи, лікарняні заклади та об’єкти соціально-побутової сфери. Їхнє відключення здійснюється лише за заявками самих споживачів.

Слід зазначити, що за словами Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Темника, також продовжують опалюватись об’єкти соціальної сфери у Севастополі, Сумській, Чернівецькій та Чернігівській областях.  

За статистикою «Київенерго», впродовж опалювального періоду 2012 – 2013 років у столиці сталося 3,6 тис. пошкоджень тепломереж, що на 4,5% менше порівняно із попереднім опалювальним сезоном 2011 – 2012 років. Зменшення кількості пошкоджень вдалося досягти за рахунок заміни та реконструкції тепломереж упродовж попередніх двох років. Нагадаємо, раніше екс-перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак наводив дані, згідно з якими чисельність аварій на тепломережах міста у 2012 році зменшилась на 23%.

«Опалювальний сезон закінчився, але «Київенерго» вже розпочало підготовку до наступного періоду. Ми плануємо заміну тепломереж, оновлюватимемо теплоджерела», –  зазначив генеральний директор компанії Олександр Фоменко.

Нагадаємо, опалювальний сезон в об'єктах соцсфери розпочався 8 жовтня; у житловому фонді – з 10 жовтня. 

Тарас Ібрагімов

 
Коментарі (0)