Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГКияни можуть отримати нові тарифи
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни можуть отримати нові тарифи

Голова Київського міської державної адміністрації Олександр Попов прогнозує, що з наступного року для жителів столиці можуть зрости тарифи на житлово-комунальні послуги

Причину таких змін Олександр Попов бачить в недофінансуванні державного бюджету на 2013 рік.

«На жаль, ми бюджету на 2013 рік до голосування не бачили, він приймався таємно. Якщо там є гроші на різницю в тарифах, які закладаються у витратну частину «Нафтогазу», наприклад, або міністерств і відомств, які забезпечують стабільну роботу енергетичного комплексу та водоканалу - тоді тарифи підніматися не будуть. Але я в цьому сумніваюся», - розповів чиновник.

За його словами, у нинішньому році, щоб стримати тарифи, Києву потрібно було отримати 5 млрд грн.

«І ми їх отримали. Зараз регулюванням тарифів займається національна комісія. Питання щодо наступного року з нами ще не обговорювалось. Але воно обов'язково виникне. І, можливо, зміни в тарифній політиці відбудуться, тому що з кожним роком різниця в тарифах збільшується, а держбюджету забезпечити таку дотацію складно», - розповідає голова КМДА.

Також, чиновник припускає, що подорожчання може відбутися не раніше другого півріччя.

«Що стосується «Київводоканалу», то він дійсно має один з найнижчих тарифів в країні. Туди потрібно вкладати мільярди. Провали машин під асфальт, пориви трубопроводів - цьому підтвердження. Ми б хотіли залучити сюди серйозні інвестиції, але для цього водоканал не повинен бути збитковим. Тому тарифи на воду теж можуть змінитися. Що стосується квартплати, то це наше муніципальне питання, і ці тарифи піднімати не будемо. Ми приймемо рішення, які дозволять ЖЕКам отримувати доходи, наприклад, від оренди приміщень. Це компенсує бракуючі кошти», - резюмував Олександр Попов.

Як повідомляла раніше «Україна Комунальна» недофінансування галузі ЖКГ, у порівнянні з держбюджетом поточного року, становить 4,5 млрд грн. Крім того, загальнодержавні витрати на 10 млрд грн менше суми, яку запросило на 2013 рік Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ (запит був на 15 млрд грн).

За матеріалами: Сегодня.ua

 
Коментарі (0)