Рус Укр
ГоловнаПублікаціїТеплоенергетикаКияни не знають, як повірити лічильник гарячої води - опитування
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Кияни не знають, як повірити лічильник гарячої води - опитування

Більшість киян не знають, що повірку лічильників гарячої води прямо у квартирах (без демонтажу приладу) можна провести безкоштовно. Принаймні, відповідні результати «випливають» з опитування, яке проходило на сторінках «У.К.».

Коли виникає необхідність повірки лічильника гарячої води у споживачів часто з’являється питання, хто повинен платити за відповідну процедуру? «Київенерго» проінформувало жителів столиці, що вони мають змогу замовити безкоштовну повірку приладів обліку гарячої води без демонтажу. 

Зокрема, для цього потрібно зателефонувати до контакт-центру компанії та залишити заявку на повірку лічильника. Окрім того, треба переконатись, що прилад обліку та сантехніка справні.
 
«Фахівці «Київенерго» повірять прилади обліку гарячої води безпосередньо в квартирах. Завдяки спеціалізованому метрологічному обладнанню демонтаж та передача лічильників на експертизу не потрібні», - заявляють в компанії.
 
Витрати на повірку лічильників закладені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг у тариф для населення на послугу з постачання гарячої води.
 
«Залежно від типу лічильника міжповірочний інтервал становить 3-4 роки. За підсумками повірки клієнти отримають свідоцтво відповідності приладу обліку нормативним вимогам (сертифікат UCSM) або довідку про його непридатність», - заявляють в «Київенерго».
 
 
Тож, «Україна Комунальна», вирішила запитати у своїх читачів: а чи знають вони, що «Київенерго» робить безкоштовну повірку лічильників гарячої води прямо у квартирах (без демонтажу приладу)?
 
Як виявилося – ні, або ж знають, але ще не зверталися:
 
56% респондентів відповіли, що вперше про це чують;
 
31% читачів «У.К.» відзначили, що знають про безкоштовну повірку лічильників без демонтажу приладу, але ще не зверталися за проведенням відповідної процедури;
 
6% голосувальників повідомили, що не знали про послугу, але тепер обов'язково скористаються нею;
 
6% користувачів заявили, що знають про безкоштовну повірку лічильників без демонтажу та вже скористалися послугою.
 
Варто зауважити, що лічильник відсутній у 0% людей, які взяли участь в опитуванні.
 
Відповідне опитування проходило на шпальтах «У.К.» з 3 по 10 серпня 2015 року.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більше тисячі споживачів «Київенерго» перебувають без гарячого водопостачання. Це пов'язано з пошкодженнями в тепломережах, плановими відключеннями і проведенням гідравлічних випробувань.
 
Фото з сайту "Центр енергоефективних систем"
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
12 Серпня 2015 p. 14:45
Якщо у квартирі немає лічильника гарячої води (ГВ), то оплата за ГВ може нараховуватись відповідно до норм споживання. Але шахрайство полягає у тому, що норми споживання при цьому беруть старі (більші), а ціну на ГВ -- нову (також більшу). Невже таке очевидне шахрайство вже майже рік відбувається таємно від держави?