Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКиєву не додали державної субвенції
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Києву не додали державної субвенції

Столиця отримала від Уряду лише 22% державної субвенції на компенсацію пільгового проїзду. Відкритим питанням залишається регулювання дисбалансу коштів.

Київ недоотримав 457, 6 млрд грн субвенцій на компенсацію пільгового проїзду. Так, влада міста повинна була отримати 587,6 млн грн, а Уряд призначив лише 130 млн гривень, тобто 22%. Про це заявив директор Департаменту фінансів Київської міської державної адміністрації Володимир Репік, повідомляє прес-служба КМДА.

«Держава, надавши пільги 36 категоріям громадян, компенсує ці пільги органам місцевого самоврядування в кращому випадку на рівні ¼ від розрахункової потреби. У 2014 році для КП «Київпастранс» при запиті на компенсацію в 587,6 мільйонів гривень планові призначення становлять 130 мільйонів гривень. На даний час планові зобов’язання бюджету 2014 року і Уряд, і місто виконали», – зазначив пан Репік.

Чиновник також заявив, що питання щодо покриття  дефіциту коштів для підприємств комунального транспорту залишається невирішеним.

«У Києві, який є транспортним вузлом для всієї України, і де фактично всі громадяни можуть реалізувати право на пільговий проїзд, ця проблема ще більше загострюється. У контексті бюджетування на 2015 рік важливо мати не тільки ресурсну оцінку питання пільг, але й позицію Міністерства праці і соціальної політики, як регулювати цей дисбаланс. Поки така позиція не оприлюднена», – підсумував Володимир Репік.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, керівництво «Київпастрансу» обіцяє виплатити своїм працівникам заборгованість по зарплатні до 29 грудня. На підприємстві кажуть: борги виникли у зв'язку з тим, що 60% пасажирів комунального транспорту столиці становлять пільгові категорії.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)