Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГКиєву не вистачає приватних комунальних підприємств
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Києву не вистачає приватних комунальних підприємств

Олександр Мазурчак наголосив, що столична влада зацікавлена у формуванні конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг

На сьогоднішній день у Києві працює 8 приватних контор, що надають житлово-комунальні послуги населенню столиці.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Комітету з економічних реформ 26 березня  заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Мазурчак.

«Зараз ми нарощуємо кількість тих приватних комунальних підприємств, які обслуговують житло. Їх сьогодні не так багато. Фактично їх тільки 8», - сказав О.Мазурчак, додавши: «Ми будемо нарощувати їх кількість, але не штучно, ліквідуючи комунальні підприємства, а будемо створювати їх там, де будуть гірші показники. Якщо комунальне підприємство не справляється, ми виносимо на конкурс, проводимо конкурс, і (функції КП, яке не впоралося зі своїм завданням) буде виконувати інше комунальне підприємство, чи приватна структура, яка зможе це робити».

Як повідомляє РБК-Україна, він також зазначив, що на сьогоднішній день 56 приватних компаній і 2 комунальні підприємства обслуговують ліфти в столиці. «Вони собі працюють, конкурують – і немає проблем», - сказав Мазурчак.

При цьому, як інформує прес-служба КМДА, Олександр Мазурчак наголосив, що столична влада зацікавлена у формуванні конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг.

«Ми розуміємо, що за короткий час ми не зможемо замінити всі зношені мережі, капітально відремонтувати тисячі житлових будинків та замінити 7 тисяч ліфтів, які відпрацювали 25 років. Проте правильно визначені цілі сьогодні сприятимуть досягненню основних завдань Програми реформування житлово-комунальної галузі. Зокрема, йдеться про формування міської житлової політики, створення конкурентного середовища на ринку обслуговування житлового фонду. Ми повинні забезпечити беззбиткове функціонування підприємств житлово-комунального господарства», – сказав О.Мазурчак.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)