Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКиєву пророкують дорожнечу житла
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

Києву пророкують дорожнечу житла

Проблемою є те, що в Україні великий відкладений попит на житло. Дуже велика кількість людей, які стоять в черзі, дуже багато застарілого житла і люди потребують нового житла

Голова ради директорів Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе переконаний, що ціни на житло у Києві будуть зростати. Таку думку він висловив у коментарі УНН.

«За останні півтора роки ціни на житло у середньому в Києві піднялися десь на 15%. Зараз ціна на рівні 1640 дол за кв. м. Є два фактори, які впливають на ціну. Це собівартість будівництва, нижче якого люди будувати не будуть, і попит ринку. Тому в даній ситуації ціни будуть завжди рости. Тому що ростуть зарплати, зростає вартість матеріалів, підвищуються ціни на енергоносії і ця тенденція тільки буде йти вгору», - розповів експерт.

Іншою проблемою, на думку Л.Парцхаладзе, є те, що в Україні великий відкладений попит на житло. Дуже велика кількість людей, які стоять в черзі, дуже багато застарілого житла і люди потребують нового помешкання. А на ринку є колосальний дефіцит, бо криза дуже збила будівництво. І сьогодні, за словами експерта, мало будується житла відносно до того, скільки потрібно. Тому цей попит буде формувати ціну, сказав він.Л.Парцхаладзе не береться прогнозувати, наскільки, наприклад, підніметься вартість нового житла у Києві.

«Зараз дуже важко давати прогнози. Але тренд іде до підвищення. Але те, що ціна буде зростати, то це неминуче. У нас ціна падала тільки через кризу. Але зараз зростання буде починатися, тому що людям необхідно десь жити. А ось тільки, на жаль, поки що мало будуємо», - сказав експерт.

Джерело:  УНН

 
Коментарі (1)
lana
20 Травня 2012 p. 09:38
Да, все правильно. Но только не забывайте, что население катосрафически уменьшается, а жилье прибавляется. Из тех кто выжил 2/3 не имеют средств на новое жилье. А у кого есть деньги жилье строит сам.